Σε πεδίο διαρκούς ...
σύγκρουσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, έχει μετατραπεί η αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής, με αφορμή αυτή τη φορά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
Έχει ιδιαίτερη σημασία όσα ειπώθηκαν από τον Κωστή Χατζηδάκη, εισηγητή της Ν.Δ που υπογράμμισε ότι : «Με την πολιτική που ακολουθείτε, και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που είναι κατ’ εξοχήν υπέρ της εθνικής συνεννόησης, δεν αφήνετε περιθώρια για συνεννόηση: στρεβλώνετε τις θέσεις των αντιπάλων, νοθεύετε τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις, κινείστε χωρίς πυξίδα και, κυρίως, δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα».
Η χώρα και οι πολίτες έχουν πληρώσει ως τώρα πανάκριβα την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος διότι υπάρχει αδυναμία συνεννόησης.
Και αναρωτιέμαι, μήπως η ανικανότητά των πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα και επί μία εξαετία διαρκώς στο «παρά πέντε»;
Άραγε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αύξηση των επενδύσεων - ελληνικών και ξένων;
Μήπως, τα φορολογικά μέτρα οδήγησαν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις και διέλυσαν τη μεσαία τάξη, ενώ τα εισοδηματικά οδήγησαν κάτω από το όριο της φτώχειας μεγάλο μέρος του πληθυσμού;
Μήπως η αναποφασιστικότητα στις αποκρατικοποιήσεις, οφείλεται στη βούληση των πολιτικών να διατηρήσουν για ρουσφετολογικούς λόγους το Δημόσιο μεγάλο, εμποδίζει την ανάπτυξη;
Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε πράγματα που πολλές φορές δεν τα πίστευε;
Μήπως ήρθε η ώρα να απομονωθούν οι ακραίες φωνές, να σταματήσει η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας, να έλθουν επενδύσεις και να ανοίξουν θέσεις εργασίας;
O μοναδικός τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα είναι να πάψει να λειτουργεί με τη νοοτροπία του κρατισμού, με ιδεοληψίες που δεν οδηγούν πουθενά.
Για να έρθουν ιδιωτικές επενδύσεις Ελλήνων και ξένων θα πρέπει να απλουστευτεί και να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα, να απελευθερωθούν οι αγορές να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία και να εξαλειφθεί η διαφθορά στο Δημόσιο.
Η αποκρατικοποίηση που υπεγράφη μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για την «απογείωση» της οικονομίας μέσω επενδύσεων που πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.
Δυστυχώς, δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασίας ως χώρα και το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές, για να λειτουργήσει η Δημοκρατία χρειάζεται συναίνεση που μάλλον οι πολιτικοί μας αδυνατούν να αντιληφθούν και να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα.