Χριστοφιλοπούλου: «Ξεκίνησε το ξήλωμα της Διαύγειας - τι έγιναν οι δεσμεύσεις Τσίπρα;»


Για «ξήλωμα» της...


Δι@γειας με τροπολογία κάνει λόγο σε σχόλιό της στα social media η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία αναρωτιέται παράλληλα «τι έγιναν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα».

Το σχόλιό της ήταν ένα από τα πολλά που έγιναν στο Διαδίκτυο με αφορμή την επίμαχη τροπολογία της κυβέρνησης μολονότι το Μαξίμου έκανε αμέσως λόγο για «προβοκάτσια» υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα ξήλωμα αλλά προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας.

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος σε σχόλιό του το πρωί της Τρίτης ανέφερε:

«Μετά από προσεκτική μελέτη της τροπολογίας επί του Ν.3861- πρόγραμμα"δι@ύγεια"-που υπογράφουν 4 Υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα με πρωτοστάτη τον κ.Βαρουφάκη, τελικά εξάγεται ένα και μόνο συμπέρασμα το οποίο δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

» Εάν η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφισθεί, τότε θα πληγεί βάναυσα η πεμπτουσία της δι@ύγειας και θα βυθιστεί ξανά στο σκοτάδι της αδιαφάνειας ένας κρίσιμος οικονομικός τομέας της λειτουργίας του κράτους.

» Το δε σκεπτικό της αιτιολόγησης της τροπολογίας είναι απολύτως νοσηρό καθότι επικαλείται την ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας (αν είναι δυνατόν) προκειμένου να "σβήσει τα φώτα" της διαφάνειας με αυτήν την απροσχημάτιστη απόπειρα εξουδετέρωσης της δι@ύγειας.

» Μόνον αυτοί γνωρίζουν την πραγματική σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια που κρύβονται πίσω από αυτήν την τροπολογία».

Από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε:

«Ξεκίνησε το ξήλωμα της Δι@ύγειας με τροπολογία. Τι έγιναν οι προεκλογικές δεσμέυσεις του Α. Τσίπρα;

» Δυστυχώς η κυβέρνηση ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ με τη Διαύγεια, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού. Στην πρώτη της σχετική νομοθετική πρωτοβουλία εξαιρεί πράξεις από την υποχρέωση προηγούμενης ανάρτησής τους στο διαδίκτυο. Θυμίζουμε ότι με το νόμο 4210/2013 η Διαύγεια θωρακίστηκε θεσμικά με την πρόβλεψη ότι οι διοικητικές πράξεις, ιδίως όσες αφορούν δημόσιες δαπάνες, αποκτούν ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής τους στη Διαύγεια και το αναρτημένο έγγραφο υπερισχύει έναντι όλων των λοιπών εκδόσεων της πράξης. Το κεκτημένο αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί. Είναι ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας».