Η διαχρονική ανοχή που...
ουσιαστικά επιδεικνύει η πολιτική διεύθυνση της Βουλής στις ακρότητες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και η ανεπάρκεια των πειθαρχικών ελέγχων έναντι των βουλευτών της, συνέβαλε νωρίτερα σήμερα, στην καταγραφή ενός νέου επεισοδίου που στιγμάτισε την κρίσιμη, λόγω συγκυρίας, «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας του Κοινοβουλίου.
Ο εκ των πρωταγωνιστών τέτοιων επεισοδίων Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε στην έναρξη της συνεδρίασης την ... απομάκρυνση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά από την αίθουσα της Γερουσίας, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες –όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από βουλευτές όλων των λοιπών κομμάτων- αναφορές σε βάρος του κ. Μουσταφά.
Τα όσα φέρεται να είπε ο θεωρούμενος και «Νο2» στο κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, προκάλεσαν την εντονότατη δυσφορία και την αποδοκιμασία βουλευτών από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΣΥ, και το Ποτάμι, με άπαντες να καταγγέλλουν τον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ της τουρκικής προπαγάνδας.
Οπως αναφέρθηκε σχετικά, ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά επικαλούμενος τις γνωστές δηλώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει τέσσερις βουλευτές δικούς της στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Ο Κασιδιάρης και η παρέα των νεοναζί παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν! Ό,τι λέει ο Ερντογάν το θέτει στην ελληνική Βουλή η Χ.Α. Είναι προδοσία να υιοθετείς αυτά που λέει ο Ερντογάν εντός της Βουλής παρουσία του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου!
Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει, οι νεοναζί βέβαια!», έγραψε στο Twitter ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΔΗΣΥ).
«Απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του ‘90.
Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία» επισήμανε αμέσως ο κ. Σπ.Δανέλλης. «Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας», πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού.
Ετοιμη να επέμβει η φρουρά
Οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, γεγονός το οποίο «κινητοποίησε» προς στιγμήν τα στελέχη της φρουράς του Κοινοβουλίου που βρίσκονταν περιμετρικά και εξωτερικών των εισόδων της αίθουσας: τις άνοιξαν για να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν.
Τελικώς, τα πνεύματα ηρέμησαν στο εσωτερικό της αίθουσας, και μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή υπήρξε μια σύντομη τοποθέτηση ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης, για να ακολουθήσουν δύο κύκλοι ομιλιών από βουλευτές και, φυσικά, η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά: στο επίκεντρο οι εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία, το Αιγαίο, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών και τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ.