Τσίπρας: Ανάγκη νέου αναπτυξιακού σχεδίου για τη Δυτική Αττική


Την ανάγκη σχεδιασμού ...

ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την περιοχή της Δυτικής Αττικής υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Αττικής.
«Έχουμε το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας», τόνισε στη συνέχεια. Για να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας πολίτες β' κατηγορίας. 
«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω στη φαυλότητα που μας οδήγησε στη κρίση» ζήτησε ακόμη ο κ. Τσίπρας από την Ελευσίνα.  
Αλλά και σε αυτούς που, όπως είπε, τα χρόνια της ανάπτυξης λεηλάτησαν όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρες προς όφελος κάποιων λίγων που κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού. «Γιατί έχουνε όνομα οι ένοχοι», κατέληξε.
Στην βάση του σχεδιασμού μας για τη Δ. Αττική πρέπει να βρίσκεται η μετάβαση από την άναρχη και ανεξέλεγκτη συσσώρευση παραγωγικών δραστηριοτήτων, στην βιώσιμη ανάπτυξη.
Στην ανάπτυξη που θα παράγει αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
Ο στόχος της δίκαιης ανάπτυξης είναι ένας και συγκεκριμένος: Ο διαρκής περιορισμός των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. Αυτός ακριβώς είναι που ορίζει και τα μέσα αλλά και τις προτεραιότητες της πολιτικής μας.
Μιλώντας για την τραγωδία της Μάνδρας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη ζητήσει από το αρμόδιο Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος να διεξάγουν την έρευνά τους και να θέσουν υπ' όψιν της κυβέρνησης το πόρισμά τους. «Και εκεί οι πράξεις, οι παραλήψεις και οι ευθύνες δε θα μείνουν ορφανές, να είσαστε σίγουροι», διαβεβαίωσε το ακροατήριο ο κ. Τσίπρας.
Ακόμη ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι τα εξής:
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αναπτυχθεί, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην ευρύτερη χωροταξική και περιβαλλοντική ισορροπία.
«Με την αλλαγή σελίδας στην οικονομική πορεία, με την εκκίνηση της ανάκαμψης έχουμε την υποχρέωση να οργανώσουμε το μέλλον ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η χώρα βρίσκεται στη μία κρίσιμη καμπή αλλά  αφήνει πίσω της κρίσης, περνάει σε μια νέα εποχή. 
Ειδικότερα, επισήμανε πως τα ελληνικά ομόλογα γύρισαν στις αποδόσεις του 2006, υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, όλοι προεξοφλούν όχι μόνο την έξοδο από τα μνημόνια αλλά και τη διαρκή ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια.
Επίθεση σε Σαμαρά και Μητσοτάκη
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Σε μια παρενθετική αναφορά του, μίλησε για το «θράσος» κάποιων, φέρνοντας το παράδειγμα του «πρώην πρωθυπουργού», γιατί δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, «ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο». 
Και διερωτήθηκε γιατί, αφού τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αλλάζει το κόμμα του εκ βάθρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ