Υπόθεση Λεμπιδάκη: Το προφίλ και οι ρόλοι των συλληφθέντων


Ένας ιδιοκτήτης strip club στην ...

πόλη του Ρεθύμνου φέρεται –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. 
Ο 44χρονος συγκαταλέγεται μεταξύ των οκτώ συλληφθέντων που, χθες το απόγευμα, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.
Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στη διάρκεια της εξάμηνης απαγωγής έχει πραγματοποιήσει μια τουλάχιστον τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια του επιχειρηματία για την καταβολή των λύτρων. 
Ακόμα, ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. που -τον περασμένο Ιούλιο- είχε ελεγχθεί από αστυνομικούς, ενώ κινείτο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου κοντά στην παραλία της Χαρακιανής. Το συμβάν είχε συσχετιστεί με την απαγωγή καθώς στη θέα του μπλόκου οι επιβάτες του αυτοκινήτου είχαν πετάξει τα κινητά τους τηλέφωνα. 
Τα εντόπισαν αργότερα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και από την ανάλυση κλήσεων και επαφών συγκέντρωσαν κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητα και το κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο ίδιος πάντως, μέσω του συνηγόρου του, Θωμά Λεχωβίτη αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. 
Στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2014 είχε συλληφθεί μαζί με άλλα οκτώ άτομα στο club που διατηρούσε κατηγορούμενος για σωματεμπορία.
Παρόντες στο «μπλόκο της Χαρακιανής» ήταν δύο ακόμα από τους οκτώ συλληφθέντες. Πρόκειται άτομα με καταγωγή από τα Σφακιά, ηλικίας 23 και 46 ετών. Αποτύπωμα του νεαρού ανιχνεύτηκε στο «επιχειρησιακό» κινητό, που βρέθηκε πεταμένο στο πλάι της Εθνικής Οδού. Το 2015 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 
Είχε πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον της μητέρας της συντρόφου του, δίχως πάντως να την πετύχει. Ο 46χρονος δεν έχει ποινικό παρελθόν, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση.
Ο 60χρονος μεσίτης, όπως και ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα ανταλλακτικά, όπου βρέθηκε αλυσοδεμένος ο Λεμπιδάκης, πιθανολογείται ότι ενεπλάκησαν το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση. 
Στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν είπαν ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και πως δέχτηκαν να συμμετάσχουν προκειμένου να εισπράξουν μέρος από τα λύτρα. Ποσό ύψους περίπου 100.000 ευρώ φέρεται πως είχε συμφωνήσει να εισπράξει και ο 40χρονος «φύλακας» του Λεμπιδάκη. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που έχει γεννηθεί στα Σκόπια.
Τέλος, συντονιστικό ρόλο αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. και στον 45χρονο αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ). Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του στην απαγωγή θα γίνουν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου στα Χανιά. Πάντως, στις 2 Σεπτεμβρίου ο 45χρονος έβαλε φωτιά και προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.
Oι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή το Σάββατο.