«Η ΝΔ μπορεί να τα κάνει καλύτερα» το πολιτικό μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη


«Τους άλλους  τους ...

δοκιμάσαμε, είδαμε ότι στην πραγματικότητα παρατείνουν την παρουσία της τρόικας και των μνημονίων. Με εμάς θα γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 
Θα στείλουμε ένα διαφορετικό σήμα στις αγορές και τους επενδυτές, θα μπορέσουμε να το παλέψουμε καλύτερα». 
Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα που στέλνει η ηγεσία της Ν.Δ. για την επόμενη περίοδο, μετά και τα…προχθεσινά «γενέθλια» του Κυριάκου Μητσοτάκη που συμπλήρωσε ένα έτος στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παράλληλα θα τονίζεται σε όλους τους τόνους, ότι «η ΝΔ μπορεί να τα κάνει καλύτερα».
Παράλληλα, η ηγεσία της Ν.Δ., όπως προανήγγειλε και το «Βήμα της Κυριακής» θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει το οικονομικό της σχέδιο με ένα κύκλο συζητήσεων και επαφών που θα ξεκινήσει με τους πιστωτές. Η διαδρομή της όμως, για την αποδοχή του σχεδίου της που έχει στο επίκεντρό της, την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%, περνάει ουσιαστικά μέσα από την αναθεώρηση της απόφασης του Eurogroup.
Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε και επιμένει σε αυτό, ότι θα μειώσει φόρους, ακόμα και μονομερώς και τονίζει σε όλους τους τόνους πως αυτό θα γίνει, καθώς αποτελεί βασική δέσμευσή τους. Μάλιστα, από το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. τονίζουν ότι θα κινηθούν όπως και η κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά το φθινόπωρο του 2013 που μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση και το ειδικό τέλος στα καύσιμα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένει σε μια νέα συμφωνία που είναι εφικτή με τους πιστωτές για τον περιορισμό των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, από το 2018 και μετά, από το 3,5% στο 2%, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη.
Αυτό το πλαίσιο που είχε τεθεί εδώ και μήνες από τον κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να αλλάξει και ο ίδιος στις επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα (εντός της επόμενης περιόδου στις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον αντιπρόεδρο Βλάντις Ντομπρόβσκις, κ.α.) και κυρίως κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα μέσα Φεβρουαρίου για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας και ειδικά με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα θέσει το θέμα της αναθεώρησης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Παράλληλα, στις επαφές που έχουν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ., όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., όπως ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τίθεται το θέμα της ανάγκης μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ εξηγείται επαρκώς το σχέδιο της Ν.Δ.
Το θεώρημα Μητσοτάκη για τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα  βασίζεται στην εξής κατά την Πειραιώς, απλή εξίσωση: «μεταρρυθμίσεις + αποκρατικοποιήσεις – κρατικές δαπάνες = ανάπτυξη».
Ακόμη, από τον πρόεδρο της Ν.Δ. θα τονίζεται το επιχείρημα ότι με το κόμμα του στην εξουσία και τον ίδιο στην Πρωθυπουργία θα πρέπει να δοθεί «χρόνος και ανάσες» διότι μια νέα κυβέρνηση, πραγματικά μεταρρυθμιστική, μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα το πρόγραμμα ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς και με συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα.
Η επιχειρηματολογία του κ. Μητσοτάκη δεν θα αλλάξει και το μήνυμά του θα είναι: «Πολιτική αλλαγή» το ταχύτερο δυνατό με εκλογές, ώστε, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση να εφαρμόσει το μόνο σοβαρό σχέδιο εξόδου από την Κρίση: τη Συμφωνία Αλήθειας.
«Με αυτήν αλλάζει το μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες και αποτελεσματικότερο Κράτος, με επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Μόνο έτσι έρχονται επενδύσεις, ανοίγουν δουλειές, μειώνεται η ανεργία και αυξάνει η απασχόληση. Μόνο έτσι δίνεται ελπίδα και προοπτική» τονίζεται από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ.