Η πρώτη συνάντηση ...
του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε μια κατάληξη που ξάφνιασε τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της ΝΔ.
Παρότι στη διάρκειας της δύο ωρών συζήτησης το κλίμα ήταν καλό και πολιτισμένο, προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε εκείνον και στο επιτελείο του οι διαρροές από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο πολιτικών και ενώ μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόσωπο!
Σύμφωνα με αυτές τις κυβερνητικές διαρροές, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να πάρει θέση σε σχέση με το ΔΝΤ και να διαλέξει πλευρά στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό. Επίσης, του ζήτησε να συμβάλει ώστε ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, να εκλεγεί το νέο συμβούλιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότητησης των καναλιών. «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά της ΝΔ, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που άνοιξε την κουβέντα για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι οι άδειες θα πρέπει να δίνονται από το ΕΣΡ και όχι από τον υπουργό Επικρατείας και ότι πρέπει να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.
Όπως μεταδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί, είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία αναδείξεις των μόνιμων στελεχών του δημοσίου» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας. Από τη Συγγρού, μεταδίδεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Πρωθυπουργό ότι το κομματικό κράτος έχει ξεπεράσει τα όρια και γι' αυτό υπάρχουν όλες αυτές οι αντιδράσεις.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον κ. Τσίπρα για την πολιτική της κυβέρνησης του σε ότι αφορά τις επενδύσεις, και του είπε ότι με ο τρόπος που συμπεριφέρεται στους ξένους επιχειρηματίες είναι προβληματικός για τη χώρα και αποθαρρύνει τους επενδυτές.
Του επισήμανε ότι ο λογαριασμός του Ασφαλιστικού είναι μεγάλος, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των αποφάσεων της κυβέρνησης όλο τον προηγούμενο χρόνο.
Σε ότι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος αναδεικνύεται στο επόμενο μεγάλο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφή τη θέση του ότι δεν θα συζητήσει μεμονωμένα την αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο αν ενταχθεί στο πλαίσιο των ευρύτερων θεσμικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα
συνδεδεμένο και με την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Συζήτηση έγινε και για το προσφυγικό, και ο αρχηγός της ΝΔ άκουσε την ενημέρωση που του έκανε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα αυτό που ξεπερνά την ελληνική κυβέρνηση.