Η Ελλάδα βρίσκεται σε ...
δύσκολη θέση κατά κύριο λόγο επειδή το πολιτικό σύστημα δεν έχει εμπνεύσει ένα όραμα στους νέους.
Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τις στρεβλώσεις, τις χρόνιες αδυναμίες των προβλημάτων στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, δημιούργησαν τα μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα.
Ακόμη κι όταν η Ελλάδα περνούσε την εποχή των «παχέων αγελάδων», η προσοχή του πολιτικού συστήματος στους νέους περιοριζόταν στο πώς θα διορίσει περισσότερους στο Δημόσιο, πώς θα βολέψουν τα κόμματα τα «δικά τους παιδιά».
Σήμερα η ίδια η χώρα, με τους πολιτικούς της δεν δίνει τις ευκαιρίες στους νέους να μορφωθούν ή να καταρτιστούν ώστε να αναζητήσουν μια θέση εργασίας πέραν του δημόσιου τομέα.
Έτσι αναμενόμενη είναι και η μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό από νέους ανθρώπους που δεν έχουν όραμα και εξέλιξη.
Η Κυβέρνηση για να σταθεροποιηθεί και να μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά, απαιτείται πάρα πολλή δουλειά, ιδιαίτερα εκτεταμένες γνώσεις και εξαιρετικά μεγάλη και εξειδικευμένη πρακτική εμπειρία εφαρμογής.
Οι κυβερνώντες θεωρητικές γνώσεις διαθέτουν, αλλά όχι πρακτική εμπειρία, στα τόσο σύνθετα και υπερδύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Το θολό τοπίο δεν ξεκαθαρίζει, η ανησυχία διαιωνίζεται, η αιμορραγία παρατείνεται, αρκεί να σκεφτεί το πολιτικό σύστημα το συμφέρον της χώρας και να δράσει προς την κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης.
Το αξιοπερίεργο για τους κυβερνώντες είναι πως δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, με αποτέλεσμα την ανικανότητα εκπλήρωσης των στόχων του Ελληνικού προγράμματος.
Συνεπώς, ας μην τρέφουμε αυταπάτες, χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας η οποία είναι επιβεβλημένη στη σημερινή εποχή.