Καταγγέλλει κύκλους με ...
«εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις» και καλεί τον πρωθυπουργό να τους ελέγξει - Καλεί τον Τσίπρα «ν' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των "Αριστερών του τίποτα...."», αλλιώς «θα χαθεί μαζί τους» - Την Τετάρτη πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης
Τον βαθμό του πανικού που έχει περιέλθει η Κυβέρνηση μετά τις αποκαλυπτικές καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση φανερώνει περίτρανα η ενέργεια του Μαξίμου να στείλει δύο υπουργούς και ένα ακόμη στέλεχος της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που όμως στην ουσία «φωτογραφίζουν» τον κ. Πανούση.
Την ίδια στιγμή η κυβερνητική αυτή ενέργεια της κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς μεταφράζεται και ως απόπειρα φίμωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και μη, άλλα και ένα σαφές μήνυμα ς προς όλα τα ΜΜΕ ότι εάν συνεχίζουν να δημοσιοποιούν «καυτούς» διαλόγους μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, θα υποστούν ποινικές κυρώσεις.
Από την άλλη πλευρά σε όλες αυτές τις απέλπιδες προσπάθειες τρομοκράτησης του Μαξίμου, ο κ. Πανούσης απάντησε «σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ», προσθέτοντας με νόημα ότι σε αυτόν τον αγώνα έχει απέναντί του και το κράτος και το παρακράτος.
Δεν παρέλειψε ο κ Πανούσης να αφήσει αιχμές για το περιβάλλον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’ απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των "Αριστερών του τίποτα...." ή θα χαθεί μαζί τους».
Όμως, δεν απέκλεισε ο κ. Πανούσης το ενδεχόμενο «σ’ αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός».
Ειδικότερα, η πλήρης δήλωση του κ. Πανούση έχει ως εξής:
«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.
Δεν απομένει σ’ αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει;τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).
Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.
Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).
Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα....» ή θα χαθεί μαζί τους.
Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.
ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”.
ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ’ αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος(και το Παρακράτος;).
Καθηγητής
Γιάννης Πανούσης»
Στο ντόμινο των απρόσμενων εξελίξεων η Κυβέρνηση δεν έμεινε βουβή, έθεσε ερωτήματα στον κ. Πανούση, που όμως επιβεβαιώνουν πλήρως, ότι τόσο η μηνυτήρια αναφορά δεν ήταν κατά παντός υπευθύνου, αλλά κατά του κ. Πανούση, όσο και ότι οι δηλώσεις του κ. Παρασκεύπουλου κατά την έξοδο του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, αφορούσαν μόνο τον πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τα «ατίθασα» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Από την Μάλτα, όπου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μετάσχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, κυβερνητικές πηγές έθεταν ερωτήματα για τον πρώην υπουργό Προστασία του Πολίτη, όπως είναι ότι «αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;».
Το δεύτερο ερώτημα που έθεταν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ήταν «πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».
Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον Παναγιώτη Λάμπρου, καθώς, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση και παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει ότι, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν του ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησε υποχρέωσή του».
«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας, επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων» είχε τονίσει ο κ. Λάμπρου.
Η πολιτική ερμηνεία της μηνυτήριας αναφοράς
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίαςτου Πολίτης Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα του Αρείου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Ουσιαστικά όμως οι εν λόγω δύο υπουργοί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά πρώην συναδέλφου τους, υπουργού του ίδιου κόμματος. Η πρωτοφανής αυτή πολιτική ενέργεια των δύο υπουργών και του κ. Τόσκα να προσέλθουν στον Άρειο Πάγο και να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά αποσκοπούσε, μεταξύ των άλλων, σε μια προσπάθεια να περάσει το Μαξίμου το μήνυμα ότι σύσσωμη η Κυβέρνηση καταδικάζει τις ενέργειες του κ. Πανούση και είναι απέναντί του.
Παράλληλα, ήθελε να περάσει το εκφοβιστικό μήνυμα προς τα ΜΜΕ που αναρτούν διαλόγους του κ. Λάμπρου με τρομοκράτες, ότι αν δεν σταματήσουν αμέσως, θα είναι αντιμέτωποι με την Ποινική Δικαιοσύνη.
Ενδεικτικό της προσπάθειας της Κυβέρνησης να καταδείξει τις προσθέσεις εκφοβισμού ήταν ότι το Μαξίμου από νωρίς το πρωί άρχισε να διαρρέει στα ΜΜΕ ότι θα πάνε οι επίμαχοι δύο υπουργοί στην κυρία Κουτζαμάνη, όταν η ίδια η εισαγγελική λειτουργός δεν είχε καμία ενημέρωση για την εξαγγελλόμενη επίσκεψη που θα δεχθεί.
Μάλιστα, το Μαξίμου διέρρεε χθες το πρωί ότι τους εν λόγω δύο υπουργούς και τον κ. Καλογήρου θα συνόδευε και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τελικά δεν προσήλθε στην Εισαγγελία.
Οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας εξερχόμενοι του γραφείου της κυρίας Κουτζαμάνης, ανέφεραν ότι μετά τα γνωστά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με διαλόγους που δεν γνωρίζουν εάν είναι ή όχι αληθινοί και εάν έχουν τον χαρακτήρα του απορρήτου ή όχι, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για αδικήματα που σχετίζονται με το απόρρητο μυστικών εγγράφων της πολιτείας, παράβασης μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγής εγγράφων.
Τα έγγραφα αυτά, όπως διευκρίνισαν, δημιουργούν ανησυχία και προβλήματα ασφαλείας.
Με άλλα λόγια οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας πάνω στο πανικό των εξελίξεων, δεν δίστασαν τους διαλόγους του Πάνου Λάμπρου, του πρώην μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνη, που συνομιλούσε με κρατουμένους τρομοκράτες να τις «αναβαθμίσουν» σε υπόθεση εθνικής ασφαλείας.
Ενδεικτικό του άγχους και του πανικού που υπάρχει στο Μαξίμου αλλά και στην Κυβέρνηση είναι ότι οι δύο υπουργοί δεν ανέφεραν καν τη λέξη «μήνυση» στις δηλώσεις τους μπροστά και πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά ούτε πουθενά ανέφεραν και το όνομα του κ. Πανούση.
Όπως διευκρίνισαν οι δύο υπουργοί, το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύονται διάφορα κείμενα τα οποία δεν γνωρίζουν εάν είναι αληθινά ή όχι, και εάν έχουν τον χαρακτήρα του απορρήτου ή όχι. Τα έγγραφα αυτά, όπως τόνισαν, δημιουργούν ανησυχία και προβλήματα ασφαλείας.
Ακόμα, ανέφεραν ότι ζήτησαν από την κυρία Κουτζαμάνη να διερευνηθεί εάν είναι νόμιμη η απόκτησή των επίμαχων εγγράφων που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ και αν μπορεί να χρησιμοποιηθούν.
Οι δύο υπουργοί ζήτησαν, επίσης, από την εισαγγελική λειτουργό να αναζητηθούν οι ευθύνες και σε όσους αναπαράγουν ή δημοσιοποιούν τα έγραφα αυτά, τα οποία πιθανά να έχουν τον χαρακτήρα του απορρήτου.
Το τελευταίο αίτημα τους προς την κυρία Κουτζαμάνη μεταφράζεται στο ότι να πρέπει να αναζητηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες ή όχι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια, σάιτ κ.λπ.), που αναπαράγουν «απόρρητους» διαλόγους μεταξύ φερόμενου πολιτικού από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένου τρομοκρατικής οργάνωσης στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι προέρχονται από κρατικά απόρρητα έγγραφα.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της 45 περίπου λεπτών συνάντησης με την κυρία Κουτζαμάνη, η τελευταία δεν αναφέρθηκε - όπως είπαν οι δύο υπουργοί - στο περιεχόμενο των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, καθώς υπάρχει το απόρρητο της εισαγγελικής έρευνας.
Δηλώσεις των υπουργών
Κατά την αποχώρησή τους από τον ¨Αρειό Πάγο και κάτω από τα φώτα των τηλεοπτικών καμερών οι εν λόγω δύο υπουργοί δήλωσαν:
Παρασκευόπουλος: Ενημερώσαμε για ένα φαινόμενο που μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων τα οποία εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα και της αναπαραγωγής τους κάτι το οποίο μας φαίνεται οπωσδήποτε προβληματικό αλλά ότι ενδεχομένως μπορεί να έχει και ποινικό ενδιαφέρον. Τα θέσαμε όλα αυτά στην κρίση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυρία Κουτζαμάνη.
Τόσκας: Κατ' αρχάς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει τα ζητήματα της πιθανής, της πραγματικής, της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας και σ' αυτά τα θέματα νομίζω ότι δεν πρέπει να παίζουμε.
Επιτροπή Θεσμών
Στο μεταξύ, τελικά, την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέτει στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Πανούσης, ενώ η ΝΔ ζήτησε να είναι παρόντες και οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.
Πάντως, σε μεθοδεύσεις κατέφυγε ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις του κ. Πανούση.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του βουλευτή τους Νίκου Νικολόπουλου από την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την οποία θα αποφασιστεί ο χρόνος κλήσης του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Νικολόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της άμεση ακρόαση του κ. Πανούση μέσα στην εβδομάδα.
Όμως τον κ. Νικολόπουλο τον αντικατέστησε ο συνάδελφος του Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος νωρίτερα είχε προσχωρήσει στην γραμμή Μαξίμου κάνοντας λόγο για «επιλεκτικές διαρροές. «Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά πώς τις πήρε ο κ. Πανούσης. Είναι νόμιμες; Αυτά είναι αναπάντητα ερωτήματα. Εγκαλείται η κυβέρνηση που δεν παίρνει θέση. Όμως έχει την σωστή στάση καθώς περιμένει την Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το έκανε όμως ο κ. Πανούσης» αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Κάτω από αυτό το πνεύμα κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου πρότεινε να κληθεί ο κ. Πανούσης την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Τραγάκης υπενθύμισε στην πρόεδρο ότι η αρχική πρόταση ήταν για άμεση κλήση του πρώην υπουργού ώστε να έχει εξεταστεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, με δεδομένη την αντικατάσταση του κ. Νικολόπουλου υπερίσχυσε η πρόταση της πλειοψηφίας, με συνέπεια η κλήση του κ. Πανούση μεταφέρεται για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, ο κ. Τραγάκης επισήμανε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας κρίνεται αναγκαία η παρουσία τους στην επιτροπή και πρότεινε να κληθούν την επόμενη ημέρα της ακρόασης του κ. Πανούση.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να κληθούν και οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας στην επιτροπή την επομένη ημέρα της κατάθεσης του κ. Πανούση.
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του Γιάννη Γκιόλα ζήτησε να μην αμφισβητηθεί η «υποχρέωση» κομματικών στελεχών που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα να «συνδιαλέγονται και με κρατουμένους ειδικά για θέματα της υγείας τους».
Πάντως, η κυρία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε να αποφύγει την κλήση των δύο υπουργών αλλά και να υποβαθμίσει εκ των προτέρων τα όσα θα πει ο κ. Πανούσης στην επιτροπή. «Μετά την μήνυση που υπεβλήθη δεν ξέρω αν μπορεί να μιλήσει ο κ. Πανούσης» είπε αρχικά η πρόεδρος για να προσθέσει «οι δύο υπουργοί με την μήνυσή τους λένε ότι αυτά που διαρρέονται είναι απόρρητα και καταγγέλλουν τα ΜΜΕ που αναπαράγουν τις καταγγελίες Πανούση. Περιμένετε εσείς να έρθουν εδώ και να μιλήσουν σε μια επιτροπή οι εργασίες της οποίας μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής;».
Μετά από όλα αυτά αποφασίστηκε να καταθέσει πρώτα ο κ. Πανούσης και στην συνέχεια να κριθεί αν είναι απαραίτητη η κλήτευση των υπουργών αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ, ενώ στις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης η κυρία Χριστοδουλοπούλου αντέδρασε λέγοντας: «Μα τι θέλετε; Να βγουν οι τίτλοι στις εφημερίδες ότι καλούνται οι υπουργοί»!
Η διαδρομή της κρίσης στο κυβερνών κόμμα
Υπενθυμίζεται ότι το πολιτικό κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ ταράχτηκε μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Πανούσης στο Πρώτο Θέμα και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Πώποτα και Άρια Καλύβα και αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές σε βάρος της ζωής του, ενώ έκανε αναφορά για εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.
Κεντρικό πρόσωπο των αποκαλύψεων του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι ο Πάνος Λάμπρου ο οποίος είναι από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι ένα από τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, της οποίας προΐσταται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ είναι γνωστή η δράση του στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος.
Παράλληλα ο κ. Λάμπρου φέρεται σήμερα να μην εργάζεται μεν στο υπουργείο Δικαιοσύνης με έμμισθη σχέση στο γραφείο του υπουργού Νικόλαου Παρασκευόπουλου, αλλά ωστόσο συμβουλεύει αμισθί τον υπουργό Δικαιοσύνης ως μέλος ειδικής ομάδας εργασίας.
Την ίδια στιγμή συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με δαπάνες που εγκρίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος και συνομιλεί με τρομοκράτες για τη λήψη νομοθετικών μέτρων ως εκπρόσωπος του κ. Παρασκευόπουλου, ενώ σιωπά όταν μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» του λέει ότι καλά έκαναν και έβαλαν βόμβα στον κ. Πανούση.
Οι σχέσεις του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάμπρου στον πολιτικό χώρο της Κουμουνδούρου, φτάνουν σε τέτοιο σημείο, όπου στις 2 Νοεμβρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης εγκρίνει τα κονδύλια για να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στις φυλακές Διαβατών με χρήματα του Ελληνικού λαού.
Ο κ. Λάμπρου έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό μετά τη δημοσιοποίηση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που είχε στα χέρια του ο κ. Πανούσης, σύμφωνα με τις οποίες είχε συνομιλίες με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διαπραγματευόταν νομοθετικά μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τις συνομιλίες αυτές ο κ. Πανούσης τις παρέδωσε στην κυρία Κουτζαμάνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου.
Πάντως, ο ίδιος ο κ. Λάμπρου αυτόκλητος δήλωσε ότι είναι αυτός που συνομιλεί με τους κρατούμενους μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου ενώ στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο» είπε ότι «ήμασταν μαζί» με τον κ. Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών