Μετά την παραπομπή Καρατζαφέρη, Άδωνις και Βορίδης στο στόχαστρο της υπόλοιπης Ν.Δ


Της Βίκυς Σαμαρά

Μετά την παραπομπή του...



 προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση με τις μίζες των Super Puma, στο Μαξίμου και τη Συγγρού μπορεί να ανέπνευσαν με ανακούφιση που δεν υιοθετήθηκαν οι εισηγήσεις για πανηγυρική επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, πολλά γαλάζια στελέχη όμως έχουν αρχίσει ήδη στο παρασκήνιο τη μουρμούρα κατά των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι και είχαν εισηγηθεί δημοσίως την πανηγυρική επιστροφή του πρώην αρχηγού τους.

Η “καρατζαφερική συνιστώσα” της Ν.Δ, η οποία μάλιστα είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χάραξη πολιτικής και έδινε συχνά τον τόνο στην κυβερνητική ρητορική, ποτέ δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της παράταξης.

Κορυφαία στελέχη κεντρώων και φιλελεύθερων αναφορών, καραμανλικής και μητσοτακικής προέλευσης, έχουν εκφράσει συχνά την αντίθεση τους στη δεξιά στροφή που υπερασπιζόταν οι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ συνάδελφοι τους. Πολλοί μάλιστα διερωτώνται “χωράμε εμείς με αυτούς στο ίδιο κόμμα;”

Ο λαλίστατος κ.Γεωργιάδης δύσκολα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακό όπλο από το Μαξίμου, καθώς σε κάθε μία από τις πολλές καθημερινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εμφανίσεις δέχεται πλέον σκληρά ερωτήματα και επιθέσεις για τον πρώην πολιτικό του μέντορα.

Ορισμένοι γαλάζιοι σχολιάζουν δε στη Βουλή ότι το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Ν.Δ τείνει να αναλάβει ο Κώστας Καραγκούνης, προφανώς για να μη δοθεί η αφορμή στο ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύει υπαινιγμούς και από κοινοβουλευτικού βήματος, πέραν των όσων γράφονται στην Αυγή.

Ο πιο “διπλωμάτης” κ.Βορίδης αποφεύγει διακριτικά να βρεθεί σε αντίστοιχη θέση και φυλάσσεται από τις δημόσιες “κακοτοπιές”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ από την πλευρά του υπερασπίζεται την αθωότητα του από το τηλεοπτικό του κανάλι και αφήνει να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία, χωρίς όμως να διευκρινίζει για ποιο πράγμα.

Στο παρασκήνιο πάντως οι φήμες οργιάζουν περί κινδύνου νέων αποκαλύψεων με άγνωστους πρωταγωνιστές, με αποτέλεσμα ένα κλίμα βαρύ σε μία περίοδο ούτως ή άλλως δύσκολη.