Κάλεσμα Ντόρας Μπακογιάννη με αιχμές: Ο Σαμαράς θα έπρεπε να είναι στη Βουλή. Να ανοίξει δίαυλος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα θέματα


Τι δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τη...


συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και για την εκπροσώπηση Σαμαρά από τον Μάκη Βορίδη. Θέτει ζήτημα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοικτή γραμμή διαλόγου μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ζήτησε, μέσω του ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη για τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τόνισε πως ο κ. Σαμαράς πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας, και αν δεν ανταποκριθεί ο κ. Τσίπρας "κακό του κεφαλιού του".

Επικαλέστηκε μάλιστα τις δύσκολες σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι "τότε πάντα υπήρχε ανοικτή γραμμή".

Επισήμανε όμως πως ήταν λάθος των συμβούλων του πρωθυπουργού να μην προγραμματίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης το Σαββατοκύριακο, ώστε ο κ. Σαμαράς να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Απέρριψε παράλληλα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως "αυτή η κυβέρνηση πρέπει να μείνει", καθώς διαφορετικά "η Ελλάδα θα πάει δύο χρόνια πίσω".

Στρέφοντας το βλέμμα της στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως ο φόρος είναι "λάθος" ακόμα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν. Τόνισε δε πως χρειάζεται οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να απαιτείται η έγκριση της τρόικα.

Προσέθεσε ωστόσο πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες για να μειώσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με άξονες τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση της "συνοχής" της παράταξης, και τέλος πολιτικά ανοίγματα στον "ορφανό" χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, αλλά σε πολιτική και όχι προσωπική βάση.

"Η ΝΔ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι", συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει έμφαση σε πολιτικές που θα «αυξήσουν την πίτα» για τους πολίτες.

Τέλος, επέκρινε διπλωματικά τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση, σχολιάζοντας λιτά πως "δεν ήταν η ευτυχέστερη δήλωση".