Σε συμβιβαστική φόρμουλα για...
τον γόρδιο δεσμό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων κατέληξε η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Πέμπτη.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί πια στις δημόσιες υπηρεσίες με βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο, τις οποίες ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.
Διατηρείται η ποσόστωση, αλλά θα αποσαφηνιστεί ότι η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις και συνδέεται με την επανεκπαίδευση όσων λάβουν χαμηλή βαθμολόγια.
Προάγγελος της συμβιβαστικής λύσης, που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αποτέλεσε η παρέμβαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία έθεσε ένα πλαίσιο συναντίληψης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Δημόσιο.
Σε αντικατάσταση των πειθαρχικών κυρώσεων για όσους δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία, η υφυπουργός προκρίνει τη λύση της απαγόρευσης μετατάξεων, αποσπάσεων ή μεταθέσεων ή της δυνατότητας διεκδίκησης θέσης ευθύνης.
Εν όψει της καθιέρωσης μόνιμου συστήματος που θα κρίνει την απόδοση των υπαλλήλων από το 2015, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια αυτοτελής μονάδα στους κόλπους του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμη παράμετρος για την αξιολόγηση θεωρείται η ολοκλήρωση της διαδι8κασίας της απογραφής.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος με μήνυμα στα κινητά των δημάρχων τούς παρότρυνε να ασκήσουν πίεση προς τις επιχειρήσεις τους για καταγραφή στο Μητρώο.
Πριν από ένα 24ωρο δόθηκε στη δημοσιότητα λίστα με 133 επιχειρήσεις -κυρίως Δήμων- οι οποίες αρνούνται την απογραφή.