Μαρκόπουλος:Βουλευτές-υπουργοί κάνουν σα να έχουμε εκλογές


Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου ο...



 βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη.


«Προφανώς η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα . Αυτό όμως που η δημοκρατία μας δεν χρειάζεται αυτή την ώρα είναι η εκλογολογία . Πρέπει να χωρίσουμε τα πράγματα . Δεν χρειαζόμαστε εκλογολογία αυτή την ώρα και δεν πιστεύω ότι ο κ Αβραμόπουλος έβαλε συμβολή στην εκλογολογία .

Πρέπει να έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας , γι αυτό το λόγο  θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν μια πολύ μεγάλη ευθύνη . Ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια της χώρας ακόμη κι αν υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ μας και ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που βλέπουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον επόμενο , τον υποψήφιο , ως εργαλείο και τον χειρίζονται αναλόγως ;

Θα μου επιτρέψετε να σας πω πως βλέπω βουλευτές , βλέπω ακόμη και μέλη της κυβέρνησης , δεν εννοώ τον κ Αβραμόπουλο , οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να έχουμε σε λίγο εκλογές. Δεν είδαν την συνέντευξη του πρωθυπουργού πριν από δεκαπέντε ημέρες ;

Δεν θα πω ονόματα. Όταν βλέπω υπουργούς οι οποίοι κάνουν εξαγγελίες για ζητήματα για τα οποία ενδεχομένως σε λίγο να διαψευσθούν ή όταν βλέπω βουλευτές να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν καταλάβει τι γίνεται στη χώρα και ποιος είναι ο υπέρτατος στόχος  , ο οποίος είναι η διαχείριση του χρέους και η μεγάλη συμφωνία για τις επόμενες δεκαετίες , αλλά πετάνε ρουκέτες για την χώρα , θα έλεγα ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για πολιτικές που δεν τις επιτρέπει αυτή την ώρα η οικονομία, άλλο η διόρθωση των αδικιών άλλο να μοιράζουμε πράγματα που δεν έχουμε .

Όλα δείχνουν συμπεριφορές πως πάμε σε εκλογές , αλλά δεν πάμε σε εκλογές .

Αν ο γραμματέας του μεγάλου κόμματος που είναι η ΝΔ ,βλέπει λαϊκιστές στην κυβέρνηση , τότε έχουμε ζήτημα Δεν χρειάζεται να εκβιάζουμε με την ρητορική μας εκλογές , ούτε πρέπει  να προετοιμάζουμε τις κοινωνικές ομάδες ότι αυτό θα συμβεί, ούτε είναι αυτή η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία .

Η ευθύνη μας είναι να διορθώσουμε τις αδικίες , να αλλάξουμε το μείγμα της κοινωνικής και φορολογικής πολιτικής , γιατί αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών , να καταλάβουν οι πολίτες ότι πήραμε το μήνυμα και ότι στρίβουμε σιγά σιγά το τιμόνι.

 Το μείζον , ο στόχος , η ευθύνη είναι η συμφωνία για το χρέος .

 Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να αρχίσει να κατεβάζει τόνους , γιατί η διαχείριση του χρέους αφορά τις επόμενες δεκαετίες , αφορά τους επόμενους πολιτικούς και τις επόμενες γενιές , δεν αφορά μόνο εμάς .

 Είναι υπέρτατο εθνικό καθήκον και εδώ θα δείξει αν μπορεί να εξέλθει από το καθρέφτη της εξουσιολαγνείας και μπορεί να δει υπερεθνικά και σοβαρά τον τόπο και τους στόχους ή αν θέλει να υπηρετήσει τον μικρό πολιτικό σαρκίο της εποχής κι αυτό θα σημαίνει για την Ελλάδα μια πού μεγάλη ζημιά

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με την φοροδιαφυγή , όλοι λένε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή κι όμως εμείς έχουμε καταρρακώσει σε φόρους την μεσαία τάξη αυτής της κοινωνίας που είναι και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Σας δίνω ένα παράδειγμα , ο προληπτικός έλεγχος του ΣΔΟΕ , έφυγε από το ΣΔΟΕ και πήγε στη γενική γραμματεία εσόδων , κι όμως δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος . Τώρα φταίμε εμείς οι βουλευτές ; όχι Φταίει προσωπικά ο κ Θεοχάρης ; Δεν ξέρω . Εγώ ξέρω να λέω όμως ότι υπάρχει φοροδιαφυγή , ας πάνε να την βρουν και να χαλαρώσουμε έτσι τον κλοιό της εφορίας και της μεγάλης πίεσης της οποίας νιώθει ο μέσος πολίτης και ο ελεύθερος επαγγελματίας αυτή την στιγμή .


Η κυβέρνηση έχει δείξει πραγματικά πολύ μεγάλη δυνατότητα και δύναμη διαπραγμάτευσης . Σας θυμίζω πως πέρασε την υπόθεση του ΦΠΑ πέρυσι στην εστίαση .

-         Στο πετρέλαιο όμως απέτυχε .

Εδώ απέτυχε και η Τρόικα , διότι αποδεικνύεται ότι χάσαμε χρήματα από την υπερφορολόγηση του πετρελαίου .

Είναι μεγάλος ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε αλλά πρέπει να τον δώσουμε με όρους κοινωνίας.

Δεν χρειάζεται ιδρυτικό συνέδριο η ΝΔ, διαφωνώ με τον κ Παναγιωτόπουλο. Δεν χρειάζεται συνεδριακή διαδικασία για να γυρίσει στην κοινωνική της βάση .

Η Ν.Δ πρέπει απλά να αλλάξει το μείγμα της φορολογικής και οικονομικής πολιτικής για να ξανασυναντήσει εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έφυγαν

Καταλαβαίνω και αποδέχομαι ότι όλα αυτά έγιναν κάτωαπό την πίεση της εποχής και της μεγάλης κρίσης . Το σέβομαι , το υπολήπτομαι και το αποδέχομαι .

Τώρα όμως που βγαίνουμε από το μνημόνιο δεν πρέπει να μοιράζουμε υποσχέσεις αλλά να κάνουμε μικρές , σοβαρές και φανερές αλλαγές σ αυτή την πολιτική που θα φέρει την κοινωνία πάλι κοντά μας

Για παράδειγμα έχουμε υποχρέωση να δούμε και να σβήσουμε τον Τειρεσία , που έβαλε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις σ αυτή την κατάσταση χωρίς να ευθύνονται ;Πρέπει να σχεδιαστεί μια αμνηστία για αυτούς που δεν φταίνε. Έχουμε υποχρέωση αυτούς που μόνο αφορούν την κρίση κι αυτούς που πάθαν , να τους βγάλουμε από τον Τειρεσία , να  μπορούν να πάνε στην τράπεζα τώρα που ανοίγει το τραπεζικό σύστημα, ή να μπουν στο νέο ΕΣΠΑ να πάρουν μια ενίσχυση .Αυτό είναι , ανέξοδο , ουσιαστικό και πρέπει να γίνει.»