Κάκιστος στην επίθεση, χωρίς ενέργεια και ...
προσήλωση στην άμυνα ο Παναθηναϊκός υπέστη από την Λαμποράλ Κούτσα τη δεύτερη εντός έδρας ήττα του, η οποία στο τέλος του δρόμου του TOP16 μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρή και καταδικαστική.
Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ηττήθηκε από αδιάφορη ομάδα των Βάσκων με 68-61 και πλέον βρίσκεται μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε στην τέταρτη θέση του ομίλου, έχοντας όμως αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στην προσπάθεια του να πάρει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα πλέι-οφ. Έχει τρία εκτός έδρας ματς, με Εφες, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό και θα υποδεχτεί τη Φενέρ και τη Μάλαγα η οποία προσπέρασε τις ελληνικές ομάδες και έχει σαφώς ευνοϊκότερο πρόγραμμα από κάθε άλλη ομάδα.
Όμως η αλήθεια είναι οτι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει και δεν δικαιούται να κοιτάει τους επόμενους αντιπάλους, δεν είναι λογικό να παίρνει χαρτί και μολύβι προκειμένου να κάνει πράξεις για την πρόκριση. Οφείλει να κοιτάξει μόνο στον... καθρέπτη. Να δει τα προβλήματα του, να αναζητήσει τις λύσεις για να βρουν ξεκάθαρους ρόλους οι παίκτες και να ελπίζει πως δεν θα έχει τραυματίες ή μικροτραυματισμούς.
Η προσθήκη του Ζακ Ράιτ δίνει πολλά στους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως ύστερα από δύο ευρωπαϊκά ματς είναι φανερό πως έχει μπερδέψει αρκετά την ομάδα, κάτι για το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο και η απουσία του τραυματία Ραμέλ Κέρι. Ο Αμερικάνος παίζει σε υψηλό τέμπο και η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε καλουπωθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό για παιχνίδι σε αργούς ρυθμούς και με στόχευση κάτι που με τον Ράιτ έχει αλλοιωθεί.
Το δυσάρεστο για τους Πράσινους είναι πως επιπροσθέτως ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε προερχόμενος από τραυματισμό στον αριστερό ώμο, κάτι που ήταν εμφανές οτι τον επηρέασε και έτσι συνέβη το ασυνήθιστο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να έχει περισσότερα λάθη (5) από ασίστ (μόλις 2). Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έφθασε να παρουσιάζει ένα παιχνίδι με αδυναμία στο post-up (παιχνίδι με τη μπάλα πλάτη στο καλάθι), χωρίς διεισδύσεις (ίσως και λόγω της παρουσίας του πανήψυλου σέντερ της Λαμποράλ, Τίμπορ Πλάις) πλην του Ζακ Ράιτ και με πολλά τρίποντα που όμως δεν έβρισκαν στόχο (5/20τρ).
Η ήττα έγινε ακόμη πιο σοκαριστική για τον κόσμο του Παναθηναϊκού όταν ήταν πασιφανές οτι δεν μπορούσε να αποφευχθεί παρότι η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο σχεδόν έπαψε να επιτίθεται. Ακουμπώντας στο μαξιλαράκι των 14π (47-61) προσπάθησε να ροκανίσει τον χρόνο, κυκλοφορώντας τη μπάλα στα 9-10 μέτρα! Αποτέλεσμα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, όμως ηταν τόσο προβληματικός ο ΠΑΟ στην επίθεση που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και φάνηκε ακατάδεκτος στη γενναιοδωρία των Βάσκων.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 27-28, 44-55, 61-68
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 10, Μπατίστ, Φώτσης 4, Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 15, Γκιστ 6, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 12.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Μαινόλντ, Νοτσιόνι 16, Ποέτα 4, Χάγκα 4, Ντιόπ, Σαν Εμετέριο 8, Πλάις 12, Ερτέλ 9, Γέλινεκ 6, Βαν Όστρουμ, Κοζέρ 9.
***Στη Μάλαγα η Ουνικάχα νίκησε με 83-75 την Εφές και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Όλα τα αποτελέσματα: Ε’ όμιλος: Ολυμπιακός-Μιλάνο 86-88, Μπαρτσελόνα-Φενέρ 93-73. Μάλαγα-Έφες 83-75 και ΠΑΟ-Λαμποράλ 61-68
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 18, Μιλάνο 15β, Μάλαγα 14β, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε από 13β, Έφες και Λαμποράλ από 11β.
ΣΤ’ όμιλος: Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ 86-88, Παρτίζαν-Μπαγερν 70-55, Λοκομοτίβ-Μακάμπι 78-76, Γαλατά-Ρεάλ 74-85.
Βαθμολογία: Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ από 17, Μακάμπι 15, Λοκομοτίβ και Μπάγερν από 13, Γαλατά 12, Παρτίζαν 11, Ζαλγκίρις 10.