Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο που κατευθυνόταν στο Χίθροου


Εφιάλτη βίωσαν οι ...

επιβάτες αεροπλάνου το οποίο κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό και αναγκάστηκε να αλλάξει την πορεία του. 

Σύμφωνα με την SUN, η πτήση της British Airways που απογειώθηκε από τη Στουτγάρδη αναγκάστηκε να προσγειωθεί τελικά στο Γκάτγουικ μετά το χτύπημα.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε στο Sky News ότι η πτήση αντιμετώπισε "δυσμενείς καιρικές συνθήκες" χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ωστόσο, βίντεο που δημοσιεύει η Dailymail από το χτύπημα του κεραυνού στο αεροπλάνο κόβει την ανάσα.

Τι είπε εκπρόσωπος της εταιρείας

Εκπρόσωπος της BA δήλωσε: "Η πτήση εκτράπηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία στα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας". Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στο αεροπλάνο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν "ισχυρές και καταιγιστικές βροχές" με "συχνές αστραπές" σε πολλά μέρη της Αγγλίας την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

Δεν είναι τόσο σπάνιο κεραυνός να χτυπήσει αεροπλάνο

Το να χτυπηθούν αεροπλάνα από κεραυνό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν είναι τόσο ασυνήθιστο όσο πιστεύουν ορισμένοι ταξιδιώτες. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ένα εμπορικό αεροσκάφος χτυπιέται από κεραυνό κατά μέσο όρο "μία ή δύο φορές το χρόνο".

"Είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να έχουν αγώγιμες διαδρομές μέσα στο αεροπλάνο για να δέχονται το χτύπημα του κεραυνού και να διοχετεύουν τα ρεύματα", προσθέτει η ιστοσελίδα της.