Γνωστά ονόματα της showbiz και του αθλητισμού που "πάτωσαν" στις ευρωεκλογές- Απ΄όλα τα κόμματα



Είναι διάσημοι είτε από την ...

πολιτική ή τη δημοσιογραφία, είτε από τον αθλητισμό ή τη showbiz, αλλά αυτό -σε αντίθεση με άλλους που έσκισαν σε ψήφους- δεν ήταν αρκετό για να τους στείλει στην Ευρωβουλή, ορισμένες φορές μάλιστα οι σταυροί που συγκέντρωσαν ήταν πολύ περιορισμένοι σε σχέση με τις προσδοκίες τους. Το κάθε όνομα έχει όμως και τη δική του ερμηνεία για το γιατί απέτυχε.

Όπως για παράδειγμα ο Πύρρος Δήμας που μετακομίζοντας από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να εκλεγεί, αν και συγκέντρωσε αρκετές ψήφους -σχεδόν 100 χιλιάδες-. Πιθανώς γιατί όσοι ήθελαν να βάλουν σταυρό σε Βορειοηπειρώτη είχαν και την επιλογή του Φρέντη Μπελέρη.

Γνωστή από τη δημοσιογραφία αλλά και από την πολιτική- πάντα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας- και η Μαρία Σπυράκη δεν κατάφερε να εκλεγεί, αυτή τη φορά όμως ο λόγος είναι η έρευνα που έγινε σε βάρος της για την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων του γραφείου της που συνέπεσε χρονικά με το σκάνδαλο της Εύας Καϊλή. 

Αν και η ευρωβουλευτής απηλλάγη και η υπόθεσή της δεν είχε ουδεμία σχέση με το Qatar Gate, οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ήταν καταστροφικές για την υποψηφιότητά της.

Στις εκπλήξεις της γαλάζιας λίστας και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιες περιφέρειες πήρε η ΝΔ τα χαμηλότερα ποσοστά της

Επίσης δεν κατάφερε να εκλεγεί η Βίκυ Φλέσσα που είναι γνωστή από τις συνεντεύξεις που κάνει στην ΕΡΤ, η Βούλα Πατουλίδου αλλά και η Νόνη Δούνια που βρέθηκε πολύ κάτω, στην 15η θέση της σταυροδοσίας.

Ποιοι έμειναν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ η πρωτιά του πρώην δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη ήταν αναμενόμενη, αλλά η μέτρια επίδοση της Σοφίας Μπεκατώρου που είναι το εμβληματικό πρόσωπο του ελληνικού #metoo ήταν μια μικρή έκπληξη. 

Και η κ. Μπεκατώρου ίσως έπεσε θύμα του ανταγωνισμού με τον επίσης πρώην αθλητή Νίκο Παππά, που εκτός από διάσημος και σε δημοφιλές άθλημα, είχε και το αβαντάζ ότι το όνομά του είναι ίδιο με το όνομα ενός παραδοσιακού στελέχους του κόμματος και πρώην στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Του Νίκου Παππά των τηλεοπτικών αδειών δηλαδή.

Μια θέση πιο κάτω βρίσκεται ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν τα κατάφερε και η επίσης διάσημη αφού υπήρξε και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος πρώην δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη.

Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός Ευρωκοινοβουλίου έμεινε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, παρά την υποστήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν έπεισε η μεταγραφή του τον στενό πυρήνα των οπαδών του Κινήματος, ενώ πολλοί ψηφοφόροι απογοητεύθηκαν από το γεγονός ότι έμενε εκτός ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου και προσωπικότητα του κόμματος. Η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού και σήμερα στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, Άννα Βερούλη, επίσης δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στο ΚΚΕ, η Ελένη Γερασιμίδου ήταν 3η αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, πολύ απλά γιατί στο κόμμα οι βουλευτές εκλέγονται ανάλογα με τη γραμμή που έχει δώσει η ηγεσία. Ετσι άλλωστε και ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος, βρέθηκε μόλις στην 34η θέση.

Στους επίσης διασήμους που πάτωσαν ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης που βγήκε τρίτος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νίκης, αλλά και ο τραγουδοποιός Μπάμπης Στόκας που βγήκε 8ος στο ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης βγήκε δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25, αλλά το κόμμα ούτως ή άλλως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κάποια έδρα. Επίσης πάτωσε ο επίσης ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης.