Η πιο καθαρή παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα


Τέσσερις ελληνικές παραλίες ...

κατατάσσονται στο Top 5 για τα πιο καθαρά νερά του κόσμου κι αυτό είναι ένα εξαιρετικά θετικό ρεκόρ για την Ελλάδα.

Τα αμέτρητα νησιά της Ελλάδας, η εκτεταμένη ακτογραμμή και οι μοναδικές παραλίες δημιουργούν το τέλειο τρίπτυχο διακοπών, προσελκύοντας πάνω από 32 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

Σύμφωνα με το "Travel + Leisure", υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ερωτευτείς την Ελλάδα, όπως η πλούσια ιστορία, η τέχνη, το φαγητό και ο πολιτισμός της.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος εξίσου επιτακτικός λόγος για τον οποίο οι ταξιδιώτες συρρέουν στην Ελλάδα: τα κρυστάλλινα και φιλόξενα νερά της.

Στην Ελλάδα βρίσκεται η παραλία με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα, επικαλούμενη έρευνα του αμερικανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Florida Panhandle.

Το Florida Panhandle δημοσίευσε μια λίστα με τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον πλανήτη. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους, δημιούργησαν μια λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο που κατέχουν την υψηλότερη θέση σε ιστότοπους ταξιδιωτικών κριτικών. 

Στη συνέχεια υπολόγισαν τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν "καθαρά νερά". Αυτή η ανάλυση περιελάμβανε πάνω από 2,4 εκατομμύρια κριτικές.

Η πιο καθαρή παραλία του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παραλία Πρασσά στο μικρό νησί της Κιμώλου, στο ανατολικό Αιγαίο, έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

"Με μια ακτογραμμή που εκτείνεται σε 8.497 μίλια, η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, μια θάλασσα που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση της. 

Δεν είναι περίεργο που η πλειονότητα των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για καθαρά νερά βρίσκεται στην Ελλάδα, με την παραλία Πρασσά στην Κίμωλο να οδηγεί στη λίστα, καθώς το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων ταξιδιωτικών κριτικών αναφέρει "καθαρά νερά", αναφέρει η έκθεση.

Μια άλλη ελληνική παραλία, η παραλία Γεννάδι στο νησί της Ρόδου, κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα.

Η παραλία Pileh Bay στην Ταϊλάνδη είναι τρίτη και ακολουθεί η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο.

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο.

"Όπως μπορείτε να δείτε, αν ψάχνετε για καθαρά νερά, η Ελλάδα είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Και σίγουρα θα έχετε καλή παρέα όσο είστε εκεί", σχολιάζει το "Travel + Leisure".