Τεντ Μάλοχ: Στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενωση


Απαισιόδοξος για το ...

μέλλον του ευρώ εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο BBC ο Τεντ Μάλοχ, ο επικρατέστερος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ερωτηθείς αν βλέπει θετικά ένα trade deal με την ΕΕ ο κ Μάλοχ απάντησε: «Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν».
Ο κ. Μάλοχ, ο οποίος είναι καθηγητής στο Henley Business School, πρόσθεσε «μέσα στους επόμενους 18 μήνες το ευρώ θα καταρρεύσει».
Και συνέχισε λέγοντας: «το ευρώ όχι μόνο είναι υπό διάλυση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο».
Ο Τεντ Μάλοχ τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ο μόνος που έχει την άποψη αυτή παραπέμποντας σε δηλώσεις του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ,  ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα».
Ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη θεωρείται ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα επιλέξει ο Τραμπ για να στείλει στις Βρυξέλλες. Εάν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο Μάλοχ θα διοριστεί επίσημα από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.