Ήρθε η ώρα του λογαριασμού.


Ήρθε η ώρα να ...


κοιτάξουμε στον καθρέφτη.

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού σε όλους και για όλα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες  θα ξεδιπλωθεί πλήρως το τιμολόγιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να τις υλοποιήσει χωρίς περιστροφές.

Η υλοποίηση του 3ου μνημονίου είναι μονόδρομος, όχι επειδή μας αρέσει, αλλά επειδή οι πολίτες επιθυμούν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο και απαιτούν πράξεις, διότι τα λόγια τα βαρέθηκαν.

Ο μονόδρομος αυτής της περιόδου δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν και αναρωτιέμαι εάν η κοινωνία θα αντέξει να σηκώσει αυτόν τον βαρύ λογαριασμό.

Και οι κυβερνώντες (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ) μοιράζουν υποσχέσεις μαζί με διαβεβαιώσεις για… αξιοπρέπεια.

Καμιά κουβέντα για τους άνεργους, τους νέους που φεύγουν έξω, τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα πληρώσουν φόρο ακόμη και με μηδενικό εισόδημα, για τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους.

Επιχειρήσεις και αγρότες πρέπει να πληρώσουν τις αυξημένες προκαταβολές φόρου για το επόμενο έτος, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όλοι σχεδόν οι πολίτες τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται εφιαλτικό για τους πολίτες, καθώς θα πρέπει να περάσουν μέσα από συμπληγάδες σκληρών μέτρων και να βγουν όρθιοι.

Ο κίνδυνος εκτροχιασμού του προϋπολογισμού είναι ορατός.

Αν αυξηθούν κι άλλο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μεγάλη πρόκληση της εφαρμογής ιδιαίτερα επώδυνων μέτρων, όπως υπαγορεύεται από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους.