Φλερτ με το ατύχημα;


Με τα χρονικά περιθώρια...


να πιέζουν, η επίτευξη μιας (οποιασδήποτε) συμφωνίας ως το τέλος του μήνα που επιδιώκει η Κυβέρνηση δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο λίγο χρόνο μέχρι να ζήσουμε ένα νέο φλέρτ με το "ατύχημα"

Ο υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός πως στην περίπτωση που τεθεί το δίλημμα, προτιμά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και όχι έναν δανειστή που αρνείται να υπογράψει συμφωνία.

Απαντώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου αν βλέπει στο μέλλον εκλογές ή δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «έχουμε καθολική αποδοχή, είναι ανοησία να ξαναπάμε στο λαό και να του πούμε "ξαναψήφισέ μας", ενώ αν γίνει δημοψήφισμα θα είναι για το ευρώ, μην γελιόμαστε, και αυτό το ερώτημα θα είναι άδικο να τεθεί στον Έλληνα για να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι».

Ένα καλό "τέχνασμα" για να ξεπεράσει o ΣΥΡΙΖΑ  τα εσωκομματικά του προβλήματα είναι να πάει το νέο μνημόνιο για έγκριση κατευθείαν στον ελληνικό λαό με ένα δημοψήφισμα και να αποφύγει έτσι την ψυχοφθόρα διαδικασία της Βουλής.

Είναι ένα σενάριο που φαίνεται να έχει την σύμφωνη γνώμη και των δανειστών.

Μπορεί το δημοψήφισμα να είναι ένα καλό "τέχνασμα" για να μετατοπίσουν την ευθύνη του νέου μνημονίου στον ελληνικό λαό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λύσουμε έτσι τα προβλήματά μας.

Προφανώς αυτό το δρόμο θα επιλέξουν και πλέον είναι θέμα χρόνου να συμβεί το "ατύχημα".