Το τρίπολο Τσίπρα- Παυλόπουλου- Καραμανλή εφιάλτης για Σαμαρά- Βενιζέλο


Ένας εφιάλτης στοιχειώνει ...


τελευταία τον ύπνο των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ· ο εφιάλτης της απομόνωσης και της πολιτικής περιθωριοποίησης...

Προς τούτο οι επιθέσεις σε Παυλόπουλο, Τσίπρα και Καραμανλή είτε μέσω... πρόθυμων διαύλων επικοινωνίας είτε απευθείας, όπως πρόσφατα έπραξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πηγές από τα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι η εκτίμηση των ηγεσιών συμπίπτει με τον φόβο της περιθωριοποίησης. Στελέχη τους δεν κρύβουν, εξάλλου, ότι θεωρούν πως το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, το οποίο επικυρώθηκε με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει στόχο τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τρομάζουν δε στο ενδεχόμενο της δημιουργίας «τρίπολου» Τσίπρα - Παυλόπουλου - Καραμανλή, το οποίο θα κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό σε βάρος των... τρεχουσών μνημονιακών ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Η Εξεταστική Επιτροπή που ψήφισε το ξημέρωμα της Τρίτης η Βουλή ήρθε να επιβεβαιώσει τους μύχιους φόβους, αφού η απουσία της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή λειτούργησε ως κώδωνας κινδύνου για τους ανησυχούντες. Εκεί, άλλωστε, αποδίδονται και οι επιθέσεις που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με πρόφαση την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

 Μια επίθεση η οποία αφενός έλαβε τη σαφή και αυστηρή απάντηση του Προέδρου και αφετέρου στηλιτεύτηκε σχεδόν από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου.

Η εμπλοκή του Προέδρου στο κομματικό παιχνίδι είναι επικίνδυνη κυρίως για όσους την αποτολμούν, σύμφωνα με βετεράνους της πολιτικής. Παράλληλα, είναι κοινός τόπος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σήμερα η σταθερά του πολιτικού συστήματος. Και η επιχείρηση αποδυνάμωσής του είναι επί της ουσίας επιχείρηση αποδυνάμωσης της πολιτικής σταθερότητας και του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Η επίθεση στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, άλλωστε, δύσκολα μπορεί να κρύψει τις πραγματικές επιδιώξεις των επιτιθεμένων, κι αυτό φάνηκε καθαρά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.