Μας αξίζει κάτι καλύτερο


Του Ηλία Χρυσικού

Ο κ. Σαμαράς ήταν δυσάρεστα "σαφής" για ...



τα όρια των φοροελαφρύνσεων που μένουν σε εκκρεμότητα, καθώς εξήγησε ότι θα γίνουν σταδιακά και στα όρια του προϋπολογισμού του 2015.

Δηλαδή οι προσδοκίες για μείωση των συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και -κυρίως- η αύξηση των δόσεων γα τις οφειλές προς εφορία και Ταμεία κλπ., θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να εξασφαλιστούν από την συμφωνία με την τρόικα στα όρια του επόμενου προϋπολογισμού που θα πρέπει να κλείσει μέσα στον Οκτώβριο.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο κ. Σαμαράς φάνηκε να ικανοποιεί... μερικώς το ακροατήριό του στην αίθουσα του Βελλίδειου, όταν ολοκλήρωσε τις φορολογικές εξαγγελίες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι δύο είναι οι δρόμοι που υπάρχουν: «Ο ένας λέγεται αλήθεια, φιλότιμο. Ο άλλος ψέμα, υποκρισία. Δεν έχω αμφιβολία για το τι θα διαλέξουν οι Έλληνες».

Έχω όμως την αίσθηση, ότι ετοιμάζεται μια συμφωνία που θα περιέχει απλά κάποιες διορθώσεις στο υφιστάμενο πρόγραμμα, ώστε να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητά του

Οι δανειστές άφησαν περιθώρια στην κυβέρνηση για φοροελαφρύνσεις αλλά επιμένουν για το πρωτογενές πλεόνασμα

Θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθούν οι πάντες και κυρίως αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, ότι η Ελλάδα μας δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται πάνω στις χαλασμένες ράγες.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του χρέους  μέσω του προγράμματος που υλοποιούμε είναι αδιέξοδος

Η Πατρίδα μας μετά από τόσες θυσίες αξίζει να της δοθεί (από τους δανειστές μας) η ευκαιρία να κάνει μια καινούργια αρχή.

Και θα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να καταλάβουμε, ότι όλοι εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας , και είναι θέμα χρόνου αυτό να εκφραστεί  πολιτικά στην κεντρική πολιτική σκηνή...