Ο Καρατζαφέρης είδε τρεις να του φεύγουν


Την εποχή που ο ΛΑΟΣ του...



 Γιώργου Καρατζαφέρη «χτυπούσε» από τα δεξιά τη Ν.Δ. και οι τρεις βουλευτές του κόμματος, κ.κ. Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης, έβγαζαν πύρινους λόγους από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς του με αυτούς.

 Ποιος καλύτερος τρόπος από την κουμπαριά; Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λοιπόν έγινε κουμπάρος και με τους τρεις. Βάφτισε τον γιο του Μάκη Βορίδη και πάντρεψε τον Αδωνι Γεωργιάδη με την Ευγενία Μανωλίδου, καθώς και τον Θάνο Πλεύρη.

 Η σχέση των τεσσάρων ήταν κάτι παραπάνω από αρμονική μέχρι το 2012 και την προσχώρηση Βορίδη και Γεωργιάδη στη Ν.Δ. μετά την υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙ και τη διαγραφή τους από τον ΛΑΟΣ. Μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012, προσχώρησε και ο Θάνος Πλεύρης στη Ν.Δ. και οι τρεις κουμπάροι του πέρασαν στην απέναντι όχθη.

 Οι σχέσεις τους από τότε χειροτερεύουν, σε σημείο ο Γ. Καρατζαφέρης να δηλώσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση: «Δυστυχώς και ο Αδωνις και ο Πλεύρης και ο Βορίδης είναι κουμπάροι μου. Τους έκανα κουμπάρους».

 Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ από το 2012 μέχρι και πριν από λίγο καιρό συνοδεύονταν συνήθως από μύδρους εναντίον των τριών κουμπάρων του, με τους τελευταίους να κρατούν χαμηλά τους τόνους.

 Η κόντρα μάλιστα έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, όταν τον περασμένο Μάρτιο Καρατζαφέρης και Γεωργιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά από προσφυγή του πρώτου για μία οικονομική διαφορά με την εκδοτική εταιρεία του βουλευτή της Ν.Δ.

Η πρόσφατη περιπέτεια υγείας του προέδρου του ΛΑΟΣ τούς έφερε ξανά κοντά, αφού οι κ.κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο Μ. Βορίδης του τηλεφώνησε για περαστικά.

Η διαφαινόμενη προοπτική επανένωσης της Κεντροδεξιάς ίσως αμβλύνει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, αλλά το γυαλί έχει ραγίσει προ πολλού.