Θέατρο νεοναζιστικών ύβρεων το Κοινοβούλιο - υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών


Υπέρ της άρσης ασυλίας του...



 γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησαν οι ύβρεις κατά του πολιτεύματος από τους ήδη προφυλακισμένους χρυσαυγίτες, αλλά και ισχυρισμοί τους για στενότερη επαφή κυβερνητικών παραγόντων με την οργάνωση.

Με 223 ψήφους υπέρ και με τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο να δηλώνει «παρών», έγινε δεκτό το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η νέα άρση της ασυλίας αφορά αυτή τη φορά το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής που βαραίνει τους Μιχαλολιάκο και Λαγό, ενώ ο Χρ. Παππάς κατηγορείται για κατοχή παράνομου σχεδίου.

Νωρίτερα, σε υψηλούς τόνους και με πρωτοφανείς υβριστικές αναφορές είχε τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία είναι ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλο.

«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» φώναξςο Νίκος Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στο Σώμα και στις δικαιολογημένες αντιδράσεις βουλευτών, απάντησε: «Σκάστε!».

Ο αρχηγός της οργάνωσης κατήγγειλε χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν «με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι αν και αρχηγός του τρίτου κόμματος οδηγήθηκε με χειροπέδες στη Βουλή και υποστήριξε ότι του έχουν απαγορευθεί ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. «Ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων» ισχυρίστηκε.

Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης».

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για «να μας πάτε στο 2%, πήγαμε στο 10%» τόνισε ο Ν. Μιχαλολιάκος και ευχαρίστησε τους 500.000 Έλληνες που «σήκωσαν το ανάστημά τους στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά που φυλακίζει βουλευτές».

Μίλησε για «θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας», της οποίας το εκλογικό αποτέλεσμα - αθροιστικά 31% - είναι κατά δύο μονάδες μικρότερο από το ποσοστό υπέρ του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα για τη βασιλεία. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να φύγει, «γιατί είναι επικίνδυνη για τον τόπο».

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε για το περιβόητο βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να προσεταιριστεί τη ΧΑ, κάνοντας αναφορά στον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη και σε δύο υπουργούς, τους οποίους δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι είχαν μυστικές επαφές με βουλευτές της ΧΑ. Ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι στο κινητό τηλέφωνο που του κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική υπήρχε και το νούμερο του Γ. Μουρούτη, λέγοντας ότι είχε επικοινωνία μαζί του.

Αργότερα ο Γ. Μουρούτης διέψευσε ότι είχε συναντήσει ποτέ του τον Νίκο Μιχαλολιάκο ή οποιονδήποτε άλλο βουλευτή της ΧΑ.

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος παραδέχθηκε ότι έχει όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς όπως είπε είναι «στόχος τρομοκρατών», όπως φάνηκε από τη διπλή δολοφονία των μελών της ΧΑ έξω από τα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο κατηγορητήριο για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σε αντίστοιχες «περιπτώσεις» (δηλαδή τη δολοφονία Τεμπονέρα, συγκρούσεις οπαδών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα με ρόπαλα) δεν κατηγορήθηκαν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ για συλλογική ευθύνη. Ούτε κατηγορήθηκε αντιστοίχως ο Μ. Βορίδης ως αρχηγός της ΕΠΕΝ, όταν το 1985 μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε συγχωριανό του στην Σπάρτη, σημείωσε ο αρχηγός της ΧΑ.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος κατέληξε, λέγοντας ότι δεν φοβάται τη φυλακή κι ότι είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες και η δίωξη για τις ιδέες του. Χρησιμοποίησε, δε, τους στοίχους του Δ. Σολωμού: «Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη», για να τονίσει: «Δεν θα μου λυγίσετε την ψυχή· είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής».

Γ. Λαγός: «Αν έχετε τα κότσια πηγαίνετε μας σε δίκη»

«Τιμωρούμε γιατί είμαι βουλευτής Β’  Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, όχι για ηθική αυτουργία αλλά γιατί είμαι περιφερειάρχης της ΧΑ», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους ο Λαγός καταφέρθηκε, πολλές φορές, εναντίον των ανακριτριών και των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Παρουσίασε μερικά, όπως είπε από τα πολλά, στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Χρυσή Αυγή που αποδεικνύουν την εμπάθεια των ανακριτών στους βουλευτές της ΧΑ.

«Αν πάμε σε δίκη θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά. Εχουμε πολλά στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «αν έχετε τα κότσια πηγαίνετε μάς σε δίκη». «Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαγός.

Χ. Παππάς: «Υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι στη ΝΔ»

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγω στην ομιλία του ο Χρήστος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «αρχιερέα της διαπλοκής» τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος είχε πει ότι όσοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη θα έχουν δίκαιη πολιτική δίκη.

Ο Χρήστος Παππάς επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι, αν θελήσετε να μας ψάξετε θα πρέπει να διαλύσετε τη μισή σας κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο ίδιος δήλωσε αθώος λέγοντας ότι ούτε στο δολοφονία Φύσσα, ούτε σε υποτιθέμενα άλλα εγκλήματα δεν είχε καμία εμπλοκή, καθώς «δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες, καμία παρότρυνση για τέλεση αδικήματος, δεν υπάρχει οπλοστάσιο δεν υπάρχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν στοιχεία που με βαρύνουν, να τα λέμε όλα. Υπάρχουν τα βιβλία μου, βιβλία με αφιερώσεις του στρατηγού Παττακού. Αυτή είναι η πολιτική δίκη που έλεγε ο  Αθανασίου».

Ο Παππάς τόνισε ακόμα ότι ο Άδωνις ο Γεωργιάδης του έλεγε «προτιμώ ο γιος μου στα 16 να είναι ΧΑ παρά Συριζαίος ή κομμουνιστής». Αναφερόμενος στον Μάκη Βορίδη, τόνισε πως δεξί του χέρι και κουμπάρος του είναι ο εθνικιστής Θεοδόσης Αθανασάς που έχει συμμετείχε σε «ναζιστική» γιορτή το 2009. Ο κ. Αθανασάς είναι διευθυντής του γραφείου του Μάκη Βορίδη, τόσο κατά την διάρκεια της υπουργίας του όσο και σήμερα που είναι στην θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ.

«Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους, ο λαός να σας λυπηθεί», είπε ο Χρήστος Παππάς προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σώματος.

Νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο γγ της Χρυσής Αυγής και οι δύο βουλευτές, οι οποίοι έφθασαν μετά τις 12 το μεσημέρι  στο Κοινοβούλιο από την πλαϊνή είσοδο.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει τη Βασ. Σοφίας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά περιμετρικά του Κοινοβουλίου.

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη συγκεντρώθηκαν περίπου 500 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ νωρίτερα στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Υπενθυμίζεται πως Μιχαλολιάκος και Λαγός κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ ο Χρηστός Παππάς κατηγορείται για την κατοχή παράνομου σχεδίου. Πρόκειται για συμπληρωματικές κατηγορίες σε αυτές της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.