Στρατηγική υψηλών τόνων από Σαμαρά


Με «σκληρά» διλήμματα που θα...


αφορούν το μέλλον της χώρας και την πορεία εξόδου από τη μνημονιακή κρίση, ο κ. Αντ. Σαμαράς προετοιμάζεται να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και η στόχευσή του θα αφορά ως επί το πλείστον την αφύπνιση των νεοδημοκρατών που στον πρώτο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στην αναμέτρηση.

«Η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της», έγραψε στο προφίλ του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

 Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΕΛΚ έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια γευμάτισαν στο εστιατόριο του μουσείου

Ηδη το στίγμα των προθέσεών του ο πρωθυπουργός το έδωσε με τη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής, όταν τόνισε ότι «είναι στο χέρι των Ελλήνων με την ψήφο τους είτε να συμβάλουν, ώστε να υπάρχει για τον ελληνικό λαό η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα, είτε να αφήσουν τη χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω».

Μέσα στις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τα ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που ήδη «τρέχουν» για λογαριασμό της ΝΔ, το δίλημμα εν όψει της «μητέρας όλων των μαχών», όπως χαρακτηρίζονται οι ευρωεκλογές, θα γίνεται πιο σκληρό και πιο άμεσο για τους ψηφοφόρους.

 Το βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει ταύτιση μιας εκλογικής νίκης της ΝΔ με τη σταθερότητα και μιας εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ με την αστάθεια, την αβεβαιότητα και εντέλει με την επιστροφή της χώρας στην κρίση.