Φιλορώσοι κατέλαβαν την έδρα του ουκρανικού ναυτικού στην Κριμαία


Ρώσοι στρατιώτες και οι αποκαλούμενες ομάδες...









 αυτοάμυνας που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από άοπλους εθελοντές, εισέβαλαν το πρωί στην έδρα του ουκρανικού ναυτικού στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας και την κατέλαβαν.

Εκπρόσωπος του ναυτικού, μέσα από την βάση στην Σεβαστούπολη, δήλωσε στο BBC, ότι περίπου 200 φιλορώσοι ακτιβιστές, ορισμένοι φορώντας μάσκες, έσπασαν τις πύλες και εισέβαλαν στη βάση.
Δεν υπήρξαν αναφορές για βίαιες συγκρούσεις ή για πυροβολισμούς.

Λίγο μετά το συμβάν, ο υπουργός ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα αποσύρει τα στρατεύματα από την Κριμαία, παρότι η Ρωσία υπέγραψε την συνθήκη για την προσάρτηση.

Ωστόσο, περίπου μια ώρα μετά, Ουκρανοί αποχωρούσαν από την έδρα του ναυτικού. Μεταξύ αυτών φέρεται να ήταν και ο ναύαρχος Σ. Χαϊντούκ.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρ. Γιατσένιουκ έδωσε εντολή στον αναπληρωτή πρωθυπουργό και τον μεταβατικό υπουργό Άμυνας να μεταβούν στην Κριμαία για να επιλυθεί το ζήτημα.

Ωστόσο ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Ασκιόνοφ, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι «ανεπιθύμητοι» και δεν θα τους επιτραπεί να εισέλθουν σε έδαφος της Κριμαίας.