Ένας ήταν ο δράστης που άδειασε το καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού Πρέσβη!


Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε αποκλειστικά στο...











 SpiroSpero.gr υποστηρίζει πως οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της οικίας του Γερμανού Πρέσβη ήταν τέσσερις.

 Ο ένας μόνο, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα πυροβολούσε, φορώντας μαύρο παντελόνι και μπλε τζάκετ με κουκούλα, ενώ πιο πίσω του στέκονταν τρεις νεαροί με μαύρα ρούχα και full face σκουφιά, φορώντας σχολικές τσάντες, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα και απλά παρατηρούσαν τον ένοπλο.

Οι δράστες στέκονταν έναντι της οικείας του Γερμανού Πρέσβη επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεων 52, (υπενθυμίζεται ότι η επίθεση της 17Ν με την ρουκέτα είχε γίνει στον αριθμό 61), δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον αστυνομικό φρουρό της οικίας και ούτε έστρεψε ο δράστης το όπλο εναντίον του, ενώ άλλαξε μία φορά θέση βολής, προχώρησε 3 βήματα πιο μπροστά και συνέχισε να πυροβολεί, αυτή την φορά στον αέρα..., ενώ αρχικά πυροβολούσε με θεριστική βολή έναντι του κτιρίου.

Από το σημείο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλλεξε 60 κάλυκες των 7,62 mm ενώ κάποιες βολίδες κατέληξαν ακόμα και στο υπνοδωμάτιο της κόρης του Πρέσβη. Στη συνέχεια, ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε αποκλειστικά στο SpiroSpero.gr, περιγράφει πως οι δράστες εκ των οποίων μάλιστα, ο ένοπλος ήταν και ο πιο ψηλός, έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Χίου, όπου εικάζεται πως στη συμβολή της με την οδό Αποστολοπούλου είχαν αφήσει δύο μοτοσικλέτες με τις οποίες πιθανόν και διέφυγαν, αρχικά τουλάχιστον, καθώς ένα από τα σενάρια είναι και ότι στη συνέχεια άλλαξαν όχημα/οχήματα διαφυγής.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί κάποια «ύποπτα» αυτοκίνητα και εξετάζεται αν είναι κλεμμένα. Ένα από αυτά εντοπίστηκε στην οδό Χίου, είναι κλεμμένο και ήδη γίνεται έλεγχος για το πότε κι από που κλάπηκε αλλά και για το αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

Ποιες ομάδες βλέπει η Αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική περιμένει πολλά και από τις εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή καθώς επίσης και αν έχει καταγράψει κάτι η κάμερα στο φυλάκιο έξω από το σπίτι. Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά πως... επικρατέστερη οργάνωση για την επίθεση είναι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) που παλιότερα είχε επιχειρήσει να χτυπήσει αρχικά με ρουκετοβόλο RPG στη συνέχεια με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου του 2013.

Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη αρκετούς μήνες μετά. Με αντίστοιχο τρόπο είχαν ενεργήσει και οι δράστες που επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, το οποίο είχαν γαζώσει με 100 σφαίρες οι δράστες. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.