Θα μας τρελάνουν! Εξετάζουν επίδομα...αιθαλομίχλης!


Την χορήγηση επιδόματος αιθαλομίχλης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αποφάσισε ...










να εξετάσει η κυβέρνηση μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα, του Γιάννη Μανιάτη και του επικεφαλής της ΔΕΗ.

Το επίδομα θα είναι κατ' αντιστοιχία με το επίδομα πετρελαίου. Στην ευρεία σύσκεψη εξετάστηκαν τα κίνητρα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι η χορήγηση αυτού του επιδόματος ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το κονδύλι που θα απαιτηθεί αναμένεται να είναι 50 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα θα βρεθούν από το πρωτογενές πλεόνασμα που αναμένεται να έχει από φέτος η Ελλάδα.

"Πνίγεται" στην αιθαλομίχλη η Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, κόκκινο χτύπησαν ξανά οι δείκτες της αιθαλομίχλης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα σωματίδια καταγράφτηκαν στην ανώτατη τιμή τους, στα 231 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Η μέση ημερήσια τιμή ήταν τα 124, ωστόσο αν και ισχύουν -σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια της πόλης- τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, λόγω των ασθενών ανέμων εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα αύριο.