«Τουλάχιστον μας ακούνε» λένε στο οικονομικό επιτελείο για την Τρόικα



Σήμερα σύσκεψη της ομάδας Τόμσεν με Κ. Μητσοτάκη







Οι ελεγκτές ζήτησαν μετάθεση της συνάντησης με Στουρνάρα την Κυριακή για να μελετήσουν τα στοιχεία του υπ. Εργασίας, εξέλιξη που η ελληνική πλευρά αξιολογεί ως θετική...

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της μακράς διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, θεωρούν στο οικονομικό επιτελείο την αναβολή της συνάντησης με τον Γιάννη Στουρνάρα που ζήτησαν οι ξένοι ελεγκτές. «Ήθελαν παραπάνω χρόνο για να μελετήσουν τα στοιχεία που τους έδωσαν το υπουργείο Εργασίας και το Γενικό Λογιστήριο» έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Και κάποιοι που το βλέπουν…«από την καλή σκοπιά», συμπλήρωναν πως «αυτό δείχνει ότι, τουλάχιστον, κάνουν πως μας ακούν, πως σκύβουν να μελετήσουν τα επιχειρήματά μας», εξέλιξη που τη θεωρούν θετική για το μέλλον της διαπραγμάτευσης.

Παρότι η σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα, η οποία είχε δρομολογηθεί για την Παρασκευή, μετατέθηκε για την Κυριακή το μεσημέρι, στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι το κλίμα των συναντήσεων ως τώρα ήταν μάλλον θετικό, διαψεύδοντας και τις περί του αντιθέτου πληροφορίες.

«Πρώτη φορά έβλεπα σε έλεγχο της Τρόικα τον Τόμσεν τόσο χαλαρό και συζητήσιμο» έλεγε ανώτατος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, μιλώντας για το κλίμα στις συναντήσεις που είχε ως τώρα. Επιπλέον και ο κ. Κλάους Μαζούχ (της ΕΚΤ) απουσίαζε και πάλι χθες από τις συναντήσεις της Τρόικας στην Αθήνα, κάτι που δείχνει ίσως πως δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης.

Από το πρωί σήμερα η Τρόικα συνεχίζει τις συσκέψεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόοδο του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο. Παρά την… ξαφνική «αγάπη» και τη χαλαρότητα εκ μέρους των ελεγκτών, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε  «κινούμενη άμμο» αφού η Τρόικα βλέπει, ακούει αλλά ακόμα κρατάει κλειστά όλα τα «χαρτιά» της.