Σύσκεψη χθες στην Π.Ε. Πιερίας παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Γιάννη Μωυσιάδη αλλά...









 και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με θέμα «Προτάσεις παρατηρήσεις επί του σταδίου Α2 της 1ης φάσης της Μελέτης «Αξιολόγησης - αναθεώρησης και εξειδίκευσης περιφερειακού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των μελετητών, ενώ κεντρικός στόχος ήταν η ανάπτυξη διαλόγου με φορείς του Νομού μας, σχετικά με τις προτάσεις που έχουν να κάνουν επί της συγκεκριμένης μελέτης.

Την σύσκεψη άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου η οποία καλωσόρισε τόσο τον κ. Μωυσιάδη, όσο και τους μελετητές στην Πιερία. Η κα Μαυρίδου αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο «βάρος» που θα αποτελέσει ο χωροταξικός σχεδιασμό τόσο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως όμως για την Π.Ε. Πιερίας.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε πως η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί την βάση για την όσο το δυνατόν καλύτερη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς στην περιοχή μας.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οργανωμένα και συντονισμένα τι θέλουμε. Πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η μελέτη αυτή θα είναι δεσμευτική στη συνέχεια για τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην Πιερία και ευρύτερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δίδεται το χρονικό περιθώριο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου έτσι ώστε όλοι οι φορείς να καταθέσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους.

Όπως τόνισε ο μελετητής που βρέθηκε στη σύσκεψη στην Π.Ε. Πιερίας τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους ίδιους, γιατί ακούγονται απόψεις και προτάσεις και κυρίως το πιο ενδιαφέρον είναι η αγάπη του κόσμου για τον τόπο του.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. μελετητής η συγκεκριμένη μελέτη θα αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη του τόπου, γι' αυτό ζήτησε απ' όλους να σκεφθούν καθαρά πριν καταθέσουν τις προτάσεις τους. Όπως είπε μάλιστα, πριν δέκα χρόνια είχε γίνει ένας χωροταξικός σχεδιασμός, ο οποίος θα αποτελέσει τον μπούσουλα για την σημερινή β' φάση της μελέτης.

 Πηγή :  Πιερικοί Αντίλαλοι  Καθημερινή Πολιτική, Οικονομική και Αθλητική Εφημερίδα