Καταγγελία για πρωτοφανή εκβιασμό από συνδικαλιστή



Σε επ' αυτοφώρω σύλληψη του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων στο Σωτηρία για χρηματισμό, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.








Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έδωσε ο υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το συμβάν καταγράφηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όταν πριν από 2 εβδομάδες η Διοικήτρια του νοσοκομείου Παθολογοανατόμος Μαρία Καρρά, ενημέρωσε τον υπουργό για την προσπάθεια υπογραφής σύμβαση με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ώστε να πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο έρευνες βιοισοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα.

Η υπόθεση αυτή ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι κατήγγειλα τη διοικήτρια ότι θέλει να ξεπουλήσει το νοσοκομείο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

 Στη συνέχεια ξεκίνησε μια σειρά συνομιλιών μεταξύ της διοικήτριας και του προέδρου των εργαζομένων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάληψης του νοσοκομείου και οι περεταίρω κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργού, στις συνομιλίες αυτές ο πρόεδρος των εργαζομένων είπε στη διοικήτρια ότι εάν τους δώσει κάποια χρήματα από τη σύμβαση οι αντιδράσεις των εργαζομένων θα σταματήσουν.

Μετά την ενημέρωση της διοικήτριας ο υπουργός ενημέρωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξεως και το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομία και άρχισαν να καταγράφουν τις συνομιλίες της με τον πρόεδρο των εργαζομένων.

 Έτσι, σήμερα στο τελευταίο τους ραντεβού, το οποίο έγινε στο σπίτι της διοικήτριας, ο πρόεδρος των εργαζομένων πήρε από την κα Καρρά 50 χιλιάδες ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, χρήματα τα οποία θα μοιραζόταν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Φεύγοντας από το σπίτι της κας Καρρά ο εν λόγο συνδικαλιστής συνελήφθηκε με τα λεφτά στη τσέπη και προσήχθη για ανάκριση.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοινώνοντας το περιστατικό ευχαρίστησε τον κύριο Μπέζα, την κυρία Μακρή, τον κύριο Καλλίρη και όλη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διότι αν και χειριστήκαν την υπόθεση χωρίς να διαρρεύσει τίποτα.

Έκανε, ιδιαίτερη μνεία στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, κύριο Δένδια, ο οποίος έδρασε με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα, διαθέτοντάς τους καλύτερους υπηρεσιακούς της ελληνικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση μιας πολύ ιδιάζουσας περίπτωσης χρηματισμού και διαφθοράς

«Εγώ δεν θυμάμαι άλλη φορά στα χρονικά συνδικαλιστής να παίρνει χρήματα για να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις» επεσήμανε ο υπουργός και συνέχισε.

 «Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση αυτή θα έχει και περαιτέρω εξέλιξη αναλόγως της απολογίας και της καταθέσεως του συγκεκριμένου κυρίου και των όποιων άλλων εμπλέξει στην απολογία του για να μάθουμε και με ποιους ακριβώς θα μοιραζόταν τα χρήματα αυτά και πώς ακριβώς θα επείθετο το Σωματείο, το οποίο έως χθες ήταν αντίθετο στη συγκεκριμένη πράξη, να παύσει δηλαδή τις κινητοποιήσεις κατόπιν της πληρωμής των 50.000 ευρώ.

 Επίσης το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πολλά χρόνια πρόεδρος ο έλεγχος θα είναι αναδρομικός».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η εντολή που έχουν λάβει όλοι από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρη, να είναι αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς.

«Η παλιά Ελλάδα που όλοι ξέραμε είναι παρελθόν» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Τώρα όλοι μας υφιστάμεθα τρομακτικές θυσίες με μία και μοναδική ευθύνη: να πάει ο τόπος μπροστά.

 Και νομίζω το σημερινό επεισόδιο είναι πολύ διδακτικό για να είμαστε ως πολίτες εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουν πάρα πολύ».

iatrikesexelixeis.gr