Γιώργος Καρατζαφέρης: Υποψήφιος για την Αθήνα ως «αστική απάντηση» στον Κασιδιάρη



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, ως απάντηση της αστικής τάξης στην υποψηφιότητα του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, άφησε ...





τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δίνοντας μια νέα τροπή στη μάχη για τη δημαρχία της πρωτεύουσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε χαρακτηριστικά: «Θα κατεβάσουμε υποψηφίους παντού. Εάν ο αστικός κόσμος θελήσει να με στηρίξει για να σταθώ απέναντι στον κ. Κασιδιάρη, θα το σκεφτώ. Στόχος μου ωστόσο είναι οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης άφησε παράλληλα αιχμές για την ανοχή του συστήματος προς την Χρυσή Αυγή και έθεσε ερωτήματα για τη χρηματοδότησή της. «Από το 2012 μίλαγα για την Χρυσή Αυγή και μου είχε κάνει εντύπωση γιατί την προωθούν τόσο τα ΜΜΕ και ένα ολόκληρο σύστημα.

 Ποιοι πλήρωσαν όλα αυτά τα χρόνια για να αναπτυχθεί η Χρυσή Αυγή ενώ δεν έπαιρνε επίσημη χρηματοδότηση; Και γιατί τόσο καιρό δεν έγιναν γνωστοί; Μήπως αυτοί είναι πιο δυνατοί και από τον Πρωθυπουργό; Ο κ. Ρουπακιώτης, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος. Είπε λοιπόν ότι ο κ. Σαμαράς πιέστηκε από τους Εβραίους και τους Αμερικάνους. Και σε αυτό δεν δώσαμε καμία σημασία.

 Η δυστυχία, ο πόνος και η αγανάκτηση οδηγεί στην πτώχευση της αστικής δημοκρατίας. Από το 95% πήγε στο 25% και σ΄ αυτό συνετέλεσε πολύ ο κ. Σαμαράς» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος έπειτα υποστήριξε ότι ήταν ακριβώς το σύστημα που τον «έθεσε» εκτός Βουλής στις εκλογές του Μαΐου 2012.

«Επιχειρηματίας, σε συνάντηση που είχα μαζί του, μου έδωσε να καταλάβω πως επηρεάζει πολύ τον πολιτικό κόσμο στο να ψηφίσουν νομοσχέδια. Και όταν μου ζήτησε να ψηφίσω κάποια μέτρα και αρνήθηκα, γιατί δεν εξυπηρετούσαν τον τόπο, του είπα ότι "το κόμμα είναι δικό μου". Και μου απάντησε: "Νομίζεις".

 Από την επόμενη μέρα, άρχισαν οι διαρροές από το κόμμα» αποκάλυψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος την άνοιξη του 2012 είδε πολλά πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης να μεταπηδούν στη ΝΔ.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέμεινε επίσης στο ζήτημα της σωτηρίας της «αστικής δημοκρατίας» και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική. «Πρέπει να αλλάξει πολιτική ο κ. Σαμαράς, αν θέλουμε να σωθεί η αστική δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και εξήγησε:

 «Ολος αυτός ο κόσμος που πίστευε στον Καραμανλή και παλαιότερα στον Παπανδρέου, τον κ. Σημίτη, έχει χαθεί. Το 2009 είχα ζητήσει από τον κ. Καραμανλή να αλλάξει πολιτική και του έδινα τους 10 βουλευτές μου, χωρίς να ζητήσω καμία αντιπαροχή. Ποτέ δεν μ’ ενδιέφερε η προσωπική μου τύχη, μπροστά στο καλό της πατρίδας.

 Αλλά νομίζω ότι δεν θα αλλάξει πολιτική ο κ. Σαμαράς γιατί δεν θέλει να "ταράξει τα νερά", ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν μέτρα. Και η Ελλάδα θα πάει από το κακό στο χειρότερο.

 Δεν μπορεί η αστική δημοκρατία να κερδίσει κόσμο με υπουργό Οικονομικών τον κ. Στουρνάρα. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος άνθρωπος που να είναι καλός στα οικονομικά, αλλά να έχει και μια ανθρώπινη διάσταση και προσέγγιση» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Αν ο κ. Τσίπρας έρθει στη κυβέρνηση, θα βλάψει σοβαρά η χώρα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πρεσβεύει την αλλαγή πολιτικής αλλά όχι με ανθρώπους που έχουν άποψη «λαστέξ», που από Σταλινικοί, κάνουν γεύματα με τους Αμερικανούς πρεσβευτές και σταθμάρχες της CIA

. Και ακούω τον κ. Λαφαζάνη να αρνείται ότι ανήκει στο Συνταγματικό τόξο. Το ίδιο λάθος κάναμε και με τον κ. Γ. Παπανδρέου που πήρε ποσοστό 43% και σε 2 χρόνια εξαφανίστηκε».