Φόρμουλα για άρση της ασυλίας όλων των χρυσαυγιτών-Νέες Διώξεις

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δίνουν οι μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, που ανοίγουν τον δρόμο για να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις σύσσωμη η συμμορία του Νίκου Μιχαλολιάκου ακόμη και για προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του πολιτεύματος!


Την ίδια στιγμή, λόγω μείζονος σπουδαιότητας, η έρευνα οδηγείται στα χέρια εφέτη - ειδικού ανακριτή.








 Σχετικό αίτημα υπέβαλε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προς την ολομέλεια του Εφετείου Αθήνας, η οποία θα συγκληθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να ανατεθεί το ανακριτικό έργο σε εφέτη.   

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι μαρτυρίες από πρώην χρυσαυγίτες, προστατευόμενους μάρτυρες, οι οποίοι καταθέτουν ευθέως πως η τελική στόχευση της ηγεσίας της ΧΑ ήταν «να μπούμε στη Βουλή με τανκς», δημιουργούν νέα δεδομένα και αποτελούν την αφετηρία για να κηρυχθεί παράνομο στο σύνολό του το νεοναζιστικό μόρφωμα.

 Κατά τις ίδιες πηγές, οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες αποτελούν τη βάση για κακουργηματικές διώξεις με βάση τα άρθρα 134 - 135 του Ποινικού Κώδικα, περί τέλεσης προπαρασκευαστικών πράξεων ανατροπής του πολιτεύματος.

 Το αδίκημα μπορεί να οδηγήσει σε συνολικό αίτημα άρσης της ασυλίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, αλλά και στη δίωξη όλων των επιτελικών στελεχών της ανά την επικράτεια.  

Χθες το απόγευμα διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα των ανακριτικών Αρχών για άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται «να απολογηθούν για πράξεις ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής».

 Οπως έγινε γνωστό, η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών Αρχών, με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΥΡΙΖΑ.

 Στο μεταξύ, έτοιμη να στηρίξει τη νομοθετική πρόταση για την περικοπή της χρηματοδότησης των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την αλλαγή γραμμής από την αρχική «σκληρή θέση» που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΧΑ στη Βουλή, προσδιόρισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα μέλη της Γραμματείας που συνεδρίασε χθες το βράδυ.

 «Να είμαστε ανοιχτοί, σύντροφοι. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.