Ένα ιδιαίτερο γαλακτοκομικό προϊόν...
φέρνει στο προσκήνιο η σερβική κουζίνα. Ο λόγος για το pule donkey cheese, το ακριβότερο τυρί στον κόσμο, που παρασκευάζεται από γάλα... γαϊδούρας.
Η τιμή του; 1.000 ευρώ το κιλό, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του, καθώς υπάρχουν μόλις 100 γαϊδούρια που αρμέγονται για την παρασκευή του pule, ενώ για να γίνει ένα κιλό τυρί, απαιτούνται 25 λίτρα γάλακτος.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα perierga, το τυρί παράγεται στη Zasavica της Σερβίας, ενώ η τιμή του μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 ευρώ το κιλό.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τυρί, που έχει έντονα ξινή γεύση και δυνατή μυρωδιά, είναι πλούσιο σε λιπαρά και στην εμφάνιση θυμίζει το ανθότυρο. Το εν λόγω προϊόν διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια.