Η ενδεκάδα του Ιωαννίδη


Τις 11 βασικές προγραμματικές θέσεις του...


 συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» που διαμορφώθηκαν από ειδικές ομάδες εργασίας και συζητήσεις σε ειδικές εκδηλώσεις, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης ...
σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Πέμπτη στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού.

Ο κ. Ιωαννίδης εξήγησε ότι οι προτάσεις αυτές διαμορφώθηκαν και παρουσιάστηκαν στο κοινό μέσω των ΜΜΕ στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων και τόνιζε ότι: «Κάναμε ομάδα γιατί από τις ομάδες έρχεται η επιτυχία» ενώ επεσήμανε: «Βάζω τα έργα μου απέναντι στα λόγια τους».

«Αυτές οι προτάσεις μας. Πραγματώνουν τη δική μου βασική αρχή: στηρίζομαι στα έργα μου και όχι στα έργα άλλων. Δεν θα με καταγγείλουν ποτέ ότι παρουσιάζω για δικά μου τα έργα που γίνονται από κάποιο υπουργείο ή από κάποιο δήμο, ή από κάποιο άλλο φορέα υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Δεν θα ακούσετε ποτέ από μένα ότι κατασκευάζω σιδηροδρομικό δίκτυο!

 Κάνω μια προεκλογική εκστρατεία στηριζόμενος στους ανθρώπους και όχι στο χρώμα του χρήματος. Δεν θα δείτε ποτέ στην ομάδα μου στελέχη που έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Δεν είμαι αγνώμων. Τιμώ πάντα τους ανθρώπους που με στήριξαν.

 Είμαι αυτοδημιούργητος. Έφτιαξα το όνομά μου, δεν το βρήκα! Έχω μεγάλο έργο πίσω μου και ελπίζω ότι θα μου δοθεί η δυνατότητα να κάνω έργο στον τόπο μου. Δεν είμαι ρήτορας και λόγιος, αλλά είμαι αποτελεσματικός σε ότι αναλαμβάνω. Αυτός είμαι!» σημείωσε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης.

«Είναι 11 προτάσεις ρεαλιστικές, συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε κάθε πολίτη και του ζητούμε την υποστήριξή του προκειμένου, από την πρώτη μέρα της θητείας να προχωρήσουμε δυναμικά», σημείωσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Πόπη Καλαϊτζή, κατά την παρουσίαση.

Αναλυτικά, οι προτάσεις της «Περιφέρειας Πρωταθλήτριας» είναι οι εξής:

1. Σχεδιάζουμε το Νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) με άξονα τα έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής πρόνοιας και όχι στα έργα- βιτρίνα.

2. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα: ιδρύουμε το «Σύμμαχο του Επιχειρηματία» υπηρεσία της ΠΚΜ που θα ρυθμίζει όλα τα θέματα των επιχειρηματιών στις σχέσεις τους με το κράτος, ώστε να μηδενίζονται καθυστερήσεις, γραφειοκρατία και διαφθορά.

3. Δημιουργούμε Δύο Δημοπρατήρια Αγροτικών Προϊόντων και πέντε Ηλεκτρονικούς Σταθμούς Πλήρους Καταγραφής και Ενημέρωσης και Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων (έναν στην έδρα κάθε Π.Ε.). Με την υποδομή αυτή μειώνεται κατά 20% η τιμή των προϊόντων.

4. Φτιάχνουμε τη «Γαστρονομική Ταυτότητα» του τόπου μας, μέσα από το «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων» αλλά και την Μακεδονική Μαγειρική Παράδοση, που πιστοποιούμε και προβάλουμε.

5. Προωθούμε τον Τουρισμό: φτιάχνουμε τον Χάρτη Τουριστικών Διαδρομών Κεντρικής Μακεδονίας, με φθηνά πακέτα που θα περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες διαδρομές με κομβικά σημεία τα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος από κάθε τομέα (Μνημεία, τοπία, αξιοθέατα, χώροι Πολιτισμού, χόμπι, υποδομές εναλλακτικού, ιαματικού τουρισμού κλπ).

6. Διεκδικούμε την έδρα διεθνούς φορέα της Ενέργειας: Μαχόμαστε για την εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του Χρηματιστηρίου της Τιμής του Φυσικού Αερίου, σχέδιο που ήδη προωθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς ερήμην της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

7. Απλώνουμε χέρι βοηθείας στην Απεξάρτηση. Φτιάχνουμε τις πρώτες δομές Κοινωνικής Οικονομίας με το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο θα συντονίζει την παραγωγή προϊόντων τα οποία θα διοχετεύονται από την αγορά ως «Ειδικά Προϊόντα για την Ενίσχυση των Οργανώσεων Απεξάρτησης». Παράλληλα, δημιουργούμε Φορέα Παροχής Θεραπευτικού Τουρισμού.

8. Αξιοποιούμε τη Γεωθερμία: δημιουργούμε το «Ενιαίο Γεωθερμικό και Ιαματικό Πάρκο Κ. Μακεδονίας» και διεκδικούμε από την Πολιτεία όλες τις διαδικασίες χρήσης της Γεωθερμίας, που σήμερα μπλοκάρουν κάθε επένδυση. Στόχος να επεκταθούν οι χρήσεις στη θέρμανση αγροτικών εκμεταλλεύσεων αλλά και δημοσίων κτιρίων (Γυμναστηρίων, Θεάτρων κλπ).

9. Δημιουργούμε Αιγίδα Προστασίας για τους Εθελοντές: Ιδρύουμε Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των εθελοντικών οργανώσεων διασωστών, ραδιοερασιτεχνών, νοσοκόμων κλπ. και το στεγάζουμε στα εγκαταλελειμμένα σήμερα κτίρια της ΠΚΜ.

10. Ενισχύουμε τον Πολιτισμό: Συνδέουμε τον Πολιτισμό τον Τουρισμό ώστε μέσω της εξωστρέφειας να ενδυναμωθούν οι Τοπικοί Δημιουργοί και οι Πολιτιστικοί Φορείς.

11. Αγωνιζόμαστε για τον Αθλητισμό: ενδυναμώνουμε το μαζικό αθλητισμό με πρωτοβουλίες στήριξης των Σωματείων αλλά και του Σχολικού Αθλητισμού, βάσει του προγράμματος που εκπόνησε ο Γιάννης Ιωαννίδης ως Υφυπουργός Αθλητισμού.

Για τις υποδομές στις Περιφερειακές Ενότητες δεσμευόμαστε για συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή:

Ημαθία
Έργα που θα καταστήσουν το Πολεμικό Αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας ικανό να εξυπηρετεί εμπορευματικές πτήσεις, για την εξαγωγή φρούτων και άλλων προϊόντων.
Κατασκευή Κόμβου Συνδυασμένων Μεταφορών Αγροτικών Προϊόντων στην Κουλούρα, με τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων.
Κάθετος άξονας Βέροιας- Σκύδρας.
Προώθηση Σχολής Αριστοτέλη
Ενίσχυση Νοσοκομείου Νάουσας.

Πέλλα:
Νέο σύγχρονο οδικό δίκτυο με άμεση πρόσβαση στις εθνικές αρτηρίες
Κατασκευή των έργων και , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας, είναι θέμα ζωτικό για τον τόπο μας. Η παράκαμψη των Γιαννιτσών, αποτελεί ουσιαστικά και τον κάθετο άξονα που δίνει την οδική έξοδο της Πέλλας στην Εγνατία οδό, μια έξοδο που σήμερα δεν υπάρχει.
Ενίσχυση των Νοσοκομείων.

Πιερία:
13η Εθνική οδό (Κατερίνης – Ελασσόνας). Υπάρχει ώριμη μελέτη μέχρι και το 16ο χιλιόμετρο. Κόστος 17,5 εκατομμύρια ευρώ + 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τις απαλλοτριώσεις. Υπάρχει σε εξέλιξη η μελέτη μέχρι τον Άγιο Δημήτριο.
Ταμιευτήρες νερού πάνω από την φτέρη και πάνω στα Λειβαδιώτικα συνολικής χωρητικότητας 1.100.000 κυβικά λίτρα νερού οι οποίοι θα στέλνουν το νερό στο φράγμα της Μόρνας για ύδρευση όλης της περιοχής και άρδευση όλης της περιοχής του παλαιού Δήμου Πέτρας.
Παραλιακή οδός Βαρικού – Κατερίνη. Υπάρχει ώριμη μελέτη. Κόστος περίπου 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σέρρες:
Γέφυρα Στρυμώνα
Επαρχιακό Οδικό δίκτυο. Αποπεράτωση Τμημάτων: Σιδηρόκαστρο- Ροδόπολη, Σέρρες- Νιγρίτα και Σέρρες- Δράμα.
Χρήση Γεωθερμικού Πεδίο για χρήση προς όφελος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των Δημοσίων Κτιρίων (γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια) αλλά και των κατοικιών.

Χαλκιδική
Πορθμείο μεταφοράς μεγάλων οχημάτων από Λιμάνι Θεσσαλονίκη προς τα λιμάνια της Χαλκιδικής, ώστε να αποσυμφορηθεί ο οδικός άξονας
Φράγματα Χαβρίας, Ολύνθιου και Πετρένιων
Μαρίνες σε όλους τους παραθαλάσσιους Δήμους.
Σταθμός Βιολογικού καθαρισμού για ελαιοτριβεία
Ολοκλήρωση οδικού δικτύου Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Βόρεια Χαλκιδική.

Γ. Ιωαννίδης: Δεν φοβήθηκα ποτέ κανέναν

Στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας που τον παρουσίασε να αναφέρει ότι δεν θα κατέβαινε υποψήφιος αν γνώριζε ότι αντίπαλός του θα ήταν ο απερχόμενος περιφερειάρχης, ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις του παραμονεύτηκαν και δεν αποδόθηκαν σωστά. «Το παρουσίασαν σαν να είπα ότι φοβάμαι. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο, γιατί δεν φοβήθηκα ποτέ κανέναν. Αυτό που είπα, είναι ότι δεν θα κατέβαινα υποψήφιος εάν γνώριζα τον διχασμό και τη διαίρεση που θα προκαλούσε στον κόσμο της παράταξης η επιλογή του Α. Τζιτζικώστα να μην αποδεχτεί τον κεντρικό σχεδιασμό και να ακολουθήσει τη δική του στρατηγική θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειάρχης», υπογράμμισε.