Η χώρα που 90 γυναίκες την ημέρα έρχονται αντιμέτωπες με τον βιασμό


Σε μια χώρα με ...

1,4 δις πληθυσμό, οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών είναι μια μάστιγα που ψάχνει λύση, αλλά δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα προς σε αυτή τη κατεύθυνση.

Η είδηση ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμοι στην Ινδία κάνουν επ΄ αόριστον απεργία από τα καθήκοντα τους κάνει το γύρο του κόσμου.

Μια χαρά όπου οι φτωχοί υποφέρουν από το ήδη ανεπαρκές ιατρικό σύστημα, μια τέτοια απεργία θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Και όμως ο κόσμος είναι στο πλευρό τους, αφού η αφορμή για αυτή την απεργία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλη τη χώρα.

Μια γιατρός 31 ετών βρέθηκε δολοφονημένη αφού πρώτα είχε βιασθεί. Πρόκειται για ένα ακόμη θύμα που προστίθεται στη τεράστια λίστα με γυναίκες που έχουν δεχθεί σeξουαλική επίθεση.

90 βιασμοί γυναικών την ημέρα καταγγέλλονται την ημέρα στην Ινδία, με τον αριθμό να είναι προφανώς μεγαλύτερος, αφού πολλές γυναίκες φοβούνται να καταγγείλουν τον βιασμό.

Η κυβέρνηση έχει βγάλει τον στρατό σε σημεία όπως τα σχολεία, γιατί πολλές απαγωγές και επιθεσείς γινόταν σε ανήλικα κορίτσια, όμως το πρόβλημα, ειδικά στην ύπαιθρο παραμένει τεράστιο.

Ένας από τους λόγους που συνεχίζονται οι βιασμοί είναι η ατιμωρησία, αφού οι αστυνομικοί στη χώρα παραμένουν από τους πιο διεφθαρμένους παγκοσμίως.