Κοινωνικός Τουρισμός: Οι προορισμοί για 12 μέρες δωρεάν διακοπές


Ο Κοινωνικός Τουρισμός της ...

ΔΥΠΑ ξεκίνησε και για φέτος, κατά την περίοδο 2024-2025, με τους δικαιούχους του προγράμματος να μπορούν να απολαύσουν έως και 12 μέρες δωρεάν διακοπών σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της ΔΥΠΑ, Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2024 και αφορά σε 300.000 δικαιούχους, με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το "Μητρώο Παρόχων" της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Κοινωνικός τουρισμός - Έως και 12 μέρες δωρεάν

Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να διανυκτερεύσουν δωρεάν. Συγκεκριμένα, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν -μηδενική ιδιωτική συμμετοχή-.

Ακόμα, στους δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ φέτος προστίθεται και η Θεσσαλία -εκτός των Σποράδων-.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, μοριοδοτούνται όσοι πολίτες δεν έχουν λάβει επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.