Τρεις νεκροί από πνιγμό μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη


Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ...

έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού χθες Σάββατο, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Τα τρία τραγικά περιστατικά σημειώθηκαν στην Κρήτη. Όλοι τους ήταν τουρίστες.

Δυο άνθρωποι πνίγηκαν στην Χερσόνησο της Κρήτης

Ειδικότερα, τη ζωή του έχασε στη Χερσόνησο το απόγευμα του Σαββάτου ένας 45χρονος Πολωνός όταν αψήφισε τον κυματισμό που δημιουργούσαν οι ισχυροί άνεμοι και βούτηξε στη θάλασσα. Ο θάνατός του οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες σε πνιγμό.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ένας δεύτερος πνιγμός σημειώθηκε επίσης στη Χερσόνησο, όταν ένας 90χρονος Γάλλος έχασε τη ζωή του κολυμπώντας σε πισίνα.

Ένας Πολωνός πνίγηκε στα Χανιά

Το τρίτο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη δυτική Κρήτη. Την τελευταία του πνοή άφησε σε παραλία των Χανίων ένας 55χρονος Πολωνός που είχε βουτήξει στην ταραγμένη θάλασσα. Και αυτός ο θάνατος αποδόθηκε σε πνιγμό.

Αγριά Βόλου: 87χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα

Νωρίτερα, ένας 87χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία "ΣΟΥΤΡΑΛΙ" της Αγριάς Βόλου. 

Στον 87χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Πνιγμός και στην Θεσπρωτία

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί και ένας 86χρονος ημεδαπός, από την παραλία Πλαταριάς Θεσπρωτίας. Στον 86χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης -ΚΑΡΠΑ- και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.