Νικήτας Κακλαμάνης: Δύσκολο να πιαστεί το όριο που έβαλε ο Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές


"Είναι πολιτικό unfair ...

πέντε μέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση, που υποτίθεται πάνε για να κάνουν ένα βήμα, να ενισχυθούν τα μέσα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, να κάνει αυτή την κίνηση", δήλωσε για την απόφαση Ερντογάν, να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας, ο βουλευτής της ΝΔ και α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία, μετά τη νέα τουρκική πρόκληση, ο κ. Κακλαμάνης, τόνισε πως "η επίσκεψη ορθώς δεν αναβάλλεται», ενώ προσέθεσε πως "λίγες μέρες πριν, την Μεγαλοβδομάδα, είχαν προηγηθεί ειδήσεις από την Τουρκία ότι θα αλλάξουν τα σχολικά βιβλία και θα βάλουν μέσα κεφάλαιο για την "γαλάζια πατρίδα" και ευτυχώς, λόγω της σθεναράς αντίστασης και του υπουργείου Εξωτερικών και του Αμύνης, σταμάτησαν να μιλούν και να λένε ότι πρέπει να τους πάρουμε άδεια για να κάνουμε τα θαλάσσια πάρκα στα νησιά των Κυκλάδων".

"Εγώ είμαι υπέρ τού να πάει ο πρωθυπουργός – και ορθώς πηγαίνει – και χάρηκα που άκουσα ότι θα βάλει το θέμα της Ιεράς Μονής της Χώρας στη συζήτηση και, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να μπούνε και τα άλλα δύο θέματα", σημείωσε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "θα υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα για την Αγία Σοφία έκανε μεγάλη φασαρία και στην UNESCO και παντού, και για την Ιερά Μονή της χώρας θα γίνει και με την UNESCO – αλλά ακούσατε τη μεγάλη οικογένεια της ΕΕ να βγάλει λαλιά για το θέμα; 

Και μετά αναρωτιούνται όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών γιατί καλπάζει η ακροδεξιά στην Ευρώπη. Δεν είναι αυτός ο λόγος μόνο, αλλά είναι και αυτός ο λόγος», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

"Έπρεπε να πούμε "όχι" στον Ράμα"

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, πάντως, ο πρώην υπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του με την στάση που δήλωσαν ότι οφείλει να τηρήσει η κυβέρνηση τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης.

"Όχι δεν θεωρώ ότι έπρεπε να επιτραπεί στον κ. Ράμα να έρθει να κάνει προεκλογική ομιλία. Έπρεπε να του πούμε "όχι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

"Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο" το 33% που έβαλε ο Μητσοτάκης

Ο κ. Κακλαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση για το πού εκτιμά ο ίδιος ότι θα κυμανθούν τα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές, σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι να πάει ένας κόσμος που στηρίζει παραδοσιακά τη ΝΔ στην κάλπη. Αν πάει στην κάλπη οι περισσότεροι από αυτούς θα ψηφίσουν το κόμμα στο οποίο παραδοσιακά ανήκουν».

Προσέθεσε, όμως, πως "το όριο που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (σ.σ. 33%) είναι δύσκολο να πιαστεί, αλλά δεν είναι ανέφικτο".