Η φύση το φανερώνει.


Του Ηλία Χρυσικού *

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και γράφω δυο λόγια με ...

πολύ αγάπη και νοσταλγία. Ο αέρας μυρίζει λαγάνα και η φύση δειλά αλλά σταθερά "ντύνεται" με το ανοιξιάτικο πρόσωπο. 

Αρχή της Άνοιξης και ο χειμώνας "μάχεται", αλλά σταδιακά  υποχωρεί. Μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται στην εξοχή και οι γεύσεις του Σαρακοστιανού τραπεζιού με ταραμοσαλάτα με χαλβά -ένα ιδιότυπο μπέρδεμα-, δεν ζαλίζει. 

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν κάποιος νηστεύει αυστηρά, καθ΄ όλη την διάρκεια της Σαρακοστής ή επιδοθεί σε οποιουσδήποτε μεγάλους αγώνες, όλοι του οι κόποι του ενδεχομένως θα πάνε χαμένοι, αν δεν βαδίσει τον δρόμο της ταπεινοφροσύνης. 

Αν γίνουμε ταπεινοί, αν προσπαθήσουμε να δούμε τον εαυτό μας με ειλικρίνεια, με αντικειμενικότητα και αν παραδεχθούμε τις ατέλειές μας, τότε ο δρόμος προς την αιωνιότητα είναι πολύ κοντά.

Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσβατος, για τον καθέναμας αλλά είναι ανοιχτός και μάλιστα μπορούμε να τον "ταξιδέψουμε" με πρώτο σκαλοπάτι την ταπεινοφροσύνη που αποτελεί δύναμη!

Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας πιστεύουμε πάντα στα καλύτερα που θα έρθουν. Να προχωρούμε μπροστά και να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, με δύναμη, με θάρρος, κατάματα και πάντα με χαμόγελο.

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας που έρχονται θα εναλλάσσονται με τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες και όλα είναι σοφά δομημένα αιώνες τώρα. Ισορροπημένα θα έλεγα. 

Και τα χρόνια κυλούν...και εμείς θα είμαστε εδώ για να τα ζούμε. Στο βάθος υπάρχει η υπόσχεση των πεπραγμένων μας και η φύση ήδη το φανερώνει και ο άνθρωπος το ελπίζει.

Φίλοι μου καλή Σαρακοστή !!!

 * Ο Ηλίας είναι δημοσιογράφος & Διευθυντής του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 fm