Καλημέρα σας !!!

 


Μικρή σε μέγεθος, μεγάλη σε ιστορία...

Η Λέρος είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά των Δωδεκανήσων, που δεν πήζει από τους τουρίστες, ενώ οι ομορφιές και οι συγκινήσεις που μπορεί να σου προσφέρει είναι σίγουρα πολλές.

Στη Λέρο δεν πας για να ξεφαντώσεις, πας για να χαλαρώσεις. 

Η ηρεμία είναι η λέξη που της ταιριάζει περισσότερο απ' όλες. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις στα Δωδεκάνησα όπου δεν γίνεται ακόμα χαμός από τουρίστες. 

Είτε πας για ένα μικρό διάλειμμα από την Κω, την Κάλυμνο ή την Πάτμο, με την οποία συνορεύει, είτε για περισσότερες μέρες, οι συγκινήσεις και οι ομορφιές που μπορεί να σου προσφέρει είναι πολλές και διάφορες και σίγουρα είναι κάτι που δεν περιμένεις από αυτό τον τόπο που έχει στιγματιστεί μέσα στα χρόνια. 

Στους αρχαίους χρόνους οι κάτοικοι του νησιού λάτρευαν τη θεά Άρτεμη και το ιερό της διασώζεται μέχρι σήμερα στο Παρθένι. 

Το νησί της Αρτέμιδος, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, ήταν μεγάλης στρατηγικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφίας, των λιμανιών και των υπέροχων κλειστών κόλπων του. 

Το ίδιο σκέφτηκαν, φαίνεται, πολύ αργότερα οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και κυρίως οι Ιταλοί, στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.