Στους «8» του Ρολάν Γκαρός



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πίστωσε το ...

βιογραφικό του με άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής ήταν επιβλητικός και νίκησε στο πλαίσιο της φάσης των «16» του γαλλικού Όπεν τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6/9, 6-2) σε 2 ώρες και 26 λεπτά, για να βρεθεί, για δεύτερη φορά, στους προημιτελικούς ενός τουρνουά της σειράς Γκραν Σλαμ, μετά τη Μελβούρνη και το Australian Open πέρυσι (2019).

Ο Τσιτσιπάς, που μετά την απώλεια των πρώτων δύο σετ στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση απέναντι στον Μουνάρ μετρά 12 συνεχή κερδισμένα χωρίς να έχει υποστεί απώλεια σετ έκτοτε, θα παίξει για μια θέση στα ημιτελικά με τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 12 στον κόσμο).

Ο Ρούμπλεφ, από την πλευρά του, νίκησε ύστερα από «μάχη» τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς με 6-7(4), 7-5, 6-4, 7-6(3), ενώ είχε επικρατήσει του Τσιτσιπά στον τελικό του Αμβούργου, αμέσως πριν το Ρολάν Γκαρός, σε ένα παιχνίδι που ο Έλληνας αθλητής είχε χάσει μέσα απ΄ τα χέρια του.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0 στην αρχή, ο Ντιμιτρόφ αντέδρασε, μείωσε σε 3-5 και είχε τρεις ευκαιρίεςγια break στο σερβίς του αντιπάλου του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο σετ, παρότι ο Τσιτσιπάς έχασε τρία break-point στο 5ο γκέιμ. Οι αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο tie-brake, που ήταν συναρπαστικό.

Ο Tsitsifast προηγήθηκε 3-0, ο Ντιμιτρόφ ισοφάρισε 4-4, έσωσε δύο set-point κι έφτασε εκείνος δύο φορές στο +1 (8-7 και 9-8), όμως ο Έλληνας πρωταθλητής κρατήθηκε στο σετ και μετά από αβίαστο λάθος του Βούλγαρου έφτασε στο 11-9 και στο 2-0 σετ.

Η εξέλιξη επηρέασε τον Ντιμιτρόφ, με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να προσπεράσει με 3-0 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και ο αγώνας να πάρει το δρόμο του, αφού ο Βούλγαρος δεν είχε πια ούτε σωματικά, ούτε ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει.