Για ικανοποιητική πρόοδο στην ...
ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με λίγες δοκιμές που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, κάνουν λόγο οι ερευνητές.
Ωστόσο, η πρώτη χρήση αυτών των εμβολίων δεν μπορεί να αναμένεται πριν από τις αρχές του 2021, σύμφωνα με δήλωση του Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Ο ΠΟΥ εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων, αλλά εν τω μεταξύ είναι σημαντικό να καταστείλει την εξάπλωση του κορωνοϊού, συμπλήρωσε ο ιατρός αξιωματούχος του ΠΟΥ. επίπεδα ρεκόρ.
«Σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο» τόνισε ο Μάικ Ράιανμ, ενημερώνοντας ότι πολλά εμβόλια βρίσκονται τώρα στο τρίτο στάδιο των δοκιμών και κανένα δεν έχει αποτύχει μέχρι στιγμής, όσον αφορά την ασφάλεια ή την ικανότητα δημιουργίας ανοσοαπόκρισης.
«Ρεαλιστικά, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους να εμβολιάζονται στις αρχές του 2021», τόνισε σε δημόσια εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως είπε, ο ΠΟΥ εργάζεται για να επεκτείνει την πρόσβαση σε πιθανά εμβόλια και να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.
«Και πρέπει να είμαστε δίκαιοι σε αυτό, επειδή αυτό είναι ένα παγκόσμιο αγαθό. Τα εμβόλια για αυτήν την πανδημία δεν είναι για τους πλούσιους, δεν είναι για τους φτωχούς, είναι για όλους» υπογράμμισε.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα πληρώσει 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 100 εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου, που αναπτύχθηκε από την Pfizer Inc και τη γερμανική Biotech BioNTech, εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανέφεραν οι εταιρείες την Τετάρτη.