Νεκρό βρέφος από αφυδάτωση στη Μόρια


Επιβεβαιώνεται από τη ...

διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ο θάνατος ενός βρέφους από το Κονγκό, ηλικίας λίγων μηνών.
Το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη ο οποίος και διέγνωσε συμπτώματα αφυδάτωσης πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων. Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης που εξέτασε το παιδί αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.
Ο θάνατος τού βρέφους, που έμενε στον καταυλισμό με τους γονείς του οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου, γνωστοποιήθηκε χθες το βράδυ με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»
: Μωρό 9 μηνών πέθανε στη από αφυδάτωση. Η ομάδα των MSF επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με το νοσοκομείο. Είμαστε συντετριμμένοι από τη νέα αυτή τραγωδία.
172 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
«Η ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων που είναι στη Μόρια, βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο. Η Ελλάδα και η Ευρωπαική Ένωση πρέπει να δράσουν άμεσα!» προειδοποιούν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη Μόρια αγγίζει τις 14.000, ενώ ο καταυλισμός έχει υποδομές μόνο για 3.000.