Προανακριτική: Αναβάλλεται η συνεδρίαση - Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν Πολάκης και Τζανακόπουλος


Την αναβολή της προγραμματισμένης για ...

σήμερα συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποφάσισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας.
Κι αυτό καθώς στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προσήλθαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τη σύνθεσή της και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επισήμανε πως «προστατεύουν τον Φρουζή και δεν μας θέλουν. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά».
Για πρωτοφανή εξέλιξη, «αντισυνταγματική και πραξικοπηματική» έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όσον αφορά στο τι θα κάνουν από εδώ και πέρα οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «το συνταγματικό μας καθήκον».
«Η αναβολή της συνεδρίασης είναι αποκλειστική ευθύνη της Ν.Δ. και του προέδρου της επιτροπής κ. Μπούγα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Ο πρόεδρος της επιτροπής, επικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση, αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, με ένα και μοναδικό στόχο: να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης Νovartis, ο κ. Φρουζής» πρόσθεσε.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας σχολίασε πως «σήμερα συνεχίστηκε μία ανυπόστατη, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική διαδικασία... Από τη μεριά μας, θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη, το σύνταγμα, και η νομιμότητα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην αποτρέψουμε την εξέταση του Φρουζή... Έχουμε συμφέρον να τον εξετάσουμε και θα το κάνουμε, να είστε βέβαιοι γι' αυτό».
Σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Μπούγα, η συνεδρίαση αναβάλλεται λόγω μη νόμιμης σύνθεσης της Προανακριτικής Επιτροπής. «Η συνεδρίαση αναβλήθηκε γιατί ήταν παράνομη η σύνθεση. Αρνήθηκαν να φύγουν και αναβλήθηκε η συνεδρίαση», τόνισε. 
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν τόλμησε να καλέσει τον κ. Φρουζή. Σήμερα, και μετά από τρίτη συνεδρίαση, δεν μπορούμε να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή, λόγω της αντιδεοντολογικής και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς βουλευτών του. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποιοι δεν θέλουν να καταθέσει ο κ. Φρουζής... Νόμιμη σύνθεση με δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί με απόφαση της επιτροπής, η οποία είναι ισχυρή, δεν μπορεί να υπάρξει» επισήμανε.
Έξω από την αίθουσα 150, στον α' όροφο του κτηρίου του κοινοβουλίου, παραβρέθηκε και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ενώ η συνεδρίαση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.
Η αποψινή εξέλιξη στη διαδικασία προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ.
naftemporiki.gr