Πρώτη μέρα στο σχολείο !!!


Πρώτη ημέρα στο σχολείο σήμερα ...


11 Σεπτεμβρίου 2019 για χιλιάδες παιδιά. Σήμερα θα τελεσθεί ο αγιασμός 2019.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο στην Ελλάδα είναι η 11η Σεπτεμβρίου ή η πρώτη επόμενη Δευτέρα μετά το σαββατοκύριακο εάν η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Σάββατο ή Κυριακή.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα ηχήσει σήμερα στα περίπου 13.300 σχολεία και των δύο βαθμίδων στη χώρα με σχεδόν 1,3 εκατομμύριο μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν ομαλά όλα τα σχολεία, παρότι απομένει να γίνουν και άλλες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Ειδικότερα, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα βιβλία είναι στα σχολεία ήδη από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών (16.191 για την πρωτοβάθμια και 4.367 για τη δευτεροβάθμια).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), οι 20.500 προσλήψεις που έγιναν κατά την πρώτη φάση επαρκούν για να καλύψουν τα 2/3 των κενών στα σχολεία.

«Οι προσλήψεις αναπληρωτών σαφέστατα ικανοποίησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αίτημα της ΔΟΕ και το αυτονόητο, η ύπαρξη εκπαιδευτικών στα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, φαίνεται και φέτος να επιτυγχάνεται», τόνισε η ΔΟΕ