Brand ''Μακεδονία'';


Του Ηλία Χρυσικού *
Μια σοφή λαϊκή παροιμία ...

λέει: 'Όποιος σ' αγαπάει, σε κάνει να κλαις".
Αναρωτιέμαι αν ισχύει αυτό που λένε, πως στη ζωή, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Ειλικρινά δεν ξέρω.
Καμιά φορά έρχονται με τέτοιο τρόπο οι συγκυρίες και οι καταστάσεις, οι επιλογές που κάνουμε, που μας κάνουν κακό αντί για καλό.
Παίρνουμε αποφάσεις και κάνουμε επιλογές, που στο τέλος μπορεί να μας διαλύσουν σωματικά και ψυχολογικά και να μας αφήσουν κουφάρια στην άκρη του δρόμου.
Και για να μη σας ζαλίζω με τα δικά μου, γράφω δύο αράδες.
Φίλοι μου, λίγο πολύ όλοι κάνουμε λάθη. Σημασία δεν έχει όμως ο αριθμός των λαθών μας, αλλά η διάθεση που δείχνουμε να μην τα επαναλάβουμε.
Πρέπει να προσπαθούμε να τα διορθώνουμε βαθμιαία, ώστε να προχωρούμε απαλλαγμένοι απ' αυτά στην πορεία ζωής μας.
Και επειδή πολλές φορές γράφω την άποψή μου εδώ, σήμερα είχα μια συζήτηση με κάποιο πολιτικό πρόσωπο και αναφέρθηκα στο θέμα του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη.
Η άποψή μου είναι, ότι μετατράπηκε ξαφνικά σε "χρήσιμο" και τα περί αναβάθμισης της διοικητικής δομής σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου στο καταργημένο υπουργείο του, δεν πείθουν.
Όπως δεν πείθει και η δικαιολογία, ότι διατηρήθηκε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για να...προβληθεί καλύτερα το 'brand' ''Μακεδονία'', μετά την αποκαθήλωσή του στις Πρέσπες...
Γι' αυτό κοιτάξτε, (αναφέρομαι στους κυβερνώντες), προσπαθήστε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πολιτικό σας κεφάλαιο και να μην το ξοδέψετε σε σκανδαλώδεις ''αντιγραφές'' εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της ατζέντας του αποτυχημένου πρώην πρωθυπουργού.
* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δ/ντής του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm.