Ελικόπτερο κατέπεσε στα ανοιχτά του Πόρου με τρεις επιβαίνοντες - Μπλακ άουτ στο νησί


Συναγερμός έχει σημάνει στις ...

αρχές μετά από πληροφορία για πτώση πολιτικού ελικοπτέρου, Agusta 109, το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά Τροιζηνίας.
Το ελικότερο είναι μισθωμένο σε εταιρεία αεροταξί και εκτελούσε εμπορική πτήση από τον Γαλατά με προρισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τρεις επιβαίνοντες - τον Ελληνα χειριστή του ελικοπτέρου και δύο Ρώσους επιβάτες. 
Κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, 6 πλωτά του Λιμενικού και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας σπεύδουν στο σημείο για να συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων. 
Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.
To ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ. Μπλακ άουτ σημειώνεται στον Πόρο λόγω της πρόσκρουσης, καθώς πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.
Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ