Χωρίς τις σκιές του παρελθόντος.


Ακόμα και ο πιο ένθερμος ...

υποστηρικτής της σημερινής κυβέρνησης, θα δυσκολευόταν να βρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΑΝ.ΕΛ, στην οικονομία.
Είναι να απορεί κανείς, που η οικονομία κάνει βήματα προς τα πίσω και η ανεργία φουντώνει.
Η σημερινή κυβέρνηση, (η οποία ήρθε αρχικά στην εξουσία με κάλπικες υποσχέσεις για μείωση φορολογίας), ξεκίνησε από την αείμνηστη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, "Νέα σεισάχθεια" για τη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων", επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κ.α
Η κοινωνία πεινά, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, όπως και οι επαίτες στους δρόμους των πόλεων, τα καλύτερα μυαλά της χώρας δραπετεύουν στο εξωτερικό, οι επιχειρήσεις κλείνουν και τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Και φυσικά, ούτε λόγος για κινήσεις στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας.
Οι ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται κι αυτές σε τέλμα, τη στιγμή που η χώρα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων.
Ας είμαστε ρεαλιστές, κανείς ΔΕΝ θέλει την άνοδο της ανεργίας, κανείς ΔΕΝ θέλει να βλέπει ξενοδοχεία και άλλες παρεμφερείς επιχειρήσεις να κλείνουν, κανείς ΔΕΝ αμφισβητεί το γεγονός πως ο τουρισμός συνεισφέρει αρκετά στο ΑΕΠ της χώρας.
Χρειάζεται ένα σοκ, μια συνένωση δυνάμεων και ανθρώπων που μπορούν να κάνουν τη δουλειά, μια σύνθεση ικανοτήτων και οραμάτων.
Όσο είναι καιρός, ας αναλάβουν όσοι από τα κόμματα έχουν ακόμα φλόγα μέσα τους την ευθύνη και ας δρομολογήσουν εξελίξεις.
Αλίμονο, σε όποιους τα παθήματα ΔΕΝ τους γίνονται μαθήματα.
Ήρθε η ώρα να προχωρήσει επιτέλους η χώρα, χωρίς τα φαντάσματα και τις σκιές του παρελθόντος.