Σύγχρονη Οδύσσεια ;


Σε μία γεμάτη ...


συμβολισμούς εμφάνισή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Ιθάκη γιόρτασε το τέλος των προγραμμάτων δανεισμού. 

Σχολιάζοντας τους παραλληλισμούς που έκανε ο πρωθυπουργός με την ελληνική μυθολογία, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τέλος "μιας σύγχρονης Οδύσσειας".

Και ενώ η οικονομία μας βρίσκεται στο επίκεντρο αντιπαράθεσης και καθώς το φθινόπωρο να αναμένεται ιδιαίτερα θερμό, θα έλεγαν πολλοί ότι η χώρα μοιάζει σαν να κυνηγάει την...ουρά της.

Και ενώ το χρέος της χώρας μας που (παραμένει γιγάντιο) ανέρχεται σε περίπου 180% του ΑΕΠ,  οι Έλληνες αναγκάσθηκαν να αποδεχθούν δραστικές περικοπές του εισοδήματός τους στο διάστημα της κρίσης, πολλοί πολίτες ειδικοί και πολιτικοί, ΔΕΝ θεωρούν σε καμία περίπτωση ότι η κρίση έχει τελειώσει.

"Δίγλωσσοι" οι κυβερνώντες και πάντα πονηρά διαφοροποιημένοι οι περισσότεροι, πετυχαίνουν το ακατόρθωτο.

Την ώρα που τα πάντα γύρω μας χάνονται, η κυβέρνηση ασχολείται με παιγνίδια τακτικής και επικοινωνίας.

Έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ, έχει ξεφύγει από τα όρια της σοβαρότητας, και δυστυχώς πρόκειται για μια "διαμάχη" κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που κάνει κακό στη χώρα.

Ο κ.Τσίπρας υπόσχεται αναγέννηση της Ελλάδας, ωστόσο η Οδύσσεια του χρέους συνεχίζεται, γράφει σε εκτενή της ανταπόκριση η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πιστεύω ότι, η χώρα μας θα πρέπει να κτιστεί απ’ όλους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μεγάλες συναινέσεις με αποκατάσταση της τραυματισμένης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

Μόνο με εθνική συνεννόηση των κομμάτων μπορεί να επιτευχθεί κάτι καλό, και ίσως έτσι, η χώρα μας σταθεί στα πόδια της και κτίσει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, με παιδεία αντάξια της εποχής μας και πραγματικά ανταγωνιστική οικονομία και ανοικτές αγορές. 

Αυτό όμως προϋποθέτει ειλικρινή διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και πνεύμα συνεργασίας από την αντιπολίτευση.

Αν τα πετύχουμε αυτά, (μόνον τότε) θα διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και θα αποκλείσουμε την επανάληψη του δράματος ενός κράτους "επαίτη".